Консервиране и сушене на тиквички рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Консервиране и сушене на тиквички рецепти
46345

 

Сушенето на тиквичките , работи в полза на запазване и концентриране на техния вкус. Тяхната текстура също придава интересен привкус към храната, към която те са добавени. Сушени на слънце тиквичките, макар и да не са толкова популярни, колкото сушените домати са зеленчуци които си заслужава да опитате. Сушенето им не е толкова известно колкото консервирането им, но това наистина е един добър начин да ги съхраним за през зимата. Съхранени по този начин, те запазват своя вкус и структура.

Как да изсушим тиквички? 

1 Преди да започнете със сушенето, подберете внимателно вашите тиквички. Те трябва да бъдат със среден размер, защото твърде големите тиквички е вероятно да имат вече образували се семки.

2 Измийте и почистете тиквичките от техните опашки. След това със остър нож нарежете тиквичките на филии или шайби със среден размер (по-дебелите парчета се сушат по-трудно).

3 Бланширайте тиквичките, за да могат те да запазят своята форма и вкус. Като за най-дебелите парчета са нужни най-много тридесет секунди.

4 След като сте бланширали тиквичките е добре да ги оставите да се отцедят на кухненска хартия или хавлиена кърпа. Така ще отстраните излишната вода от тях и сушенето ще стане по-лесно.

5 Най-съществения момент при сушенето на тиквичките е изборът на мястото, на което ще ги сушим. Подберете слънчево и проветриво място. Разстелете парчетата добре не много близо едно до друго.

6 След цялата тази подготовка, не ви остана нищо друго освен да чакате. Процесът отнема няколко дни.

Ако не желаете да сушите тиквичките, вижте рецептите за консервиране на ястия с тиквички , които са от изпитани рецепти и стават вкусна зимнина:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Приготвяне на зимнина
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft