Упражнения при болки в кръста

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Упражнения при болки в кръста
13858


Болката в кръста е една от тези, с която може би всеки един се е сблъсквал и то не един път. Тя е една от най-натрапчивите и най-неприятните. Преборването с нея е най-добре за се предприеме още при първите и симптоми.

След ставане от сън най-добре ще усетите, че кръста ви има нужда от раздвижване, за да изчезне болката и да се предотврати появата на по нататъшни проблеми. Ето няколко идеи за лесни упражнения, които ще ви помогнат на надвиете този проблем:

1. Застанете разкрачени, с ръце изпънати пред тялото и кръстосани пръсти. Вдигнете ги покрай тялото, като пред лицето се обръщат дланите нагоре и се изпъват вертикално колкото е възможно повече. Главата следи дланите. В това положение тялото се накланя два пъти настрани и се връща в изходен стоеж. След това се прави в другата посока и така 4-6 пъти.

2. Отново заставате в разкрачен стоеж, като ръцете и пръстите са свити до тялото с длани нагоре. Едната ръка и пръстите се изпъва напред с пръсти нагоре, докато горната част на тялото се извива, а главата гледа назад. Повтаря се и на другата посока. Изпълнява се 4-6 пъти.

3. При разкрачен стоеж слагате ръцете на кръста, с палците напред. Започвате да въртите кръста в кръг по часовника 4-5 пъти като постепенно се увеличава радиуса. След това и в обратна посока. Изпълнява се 4-6 пъти.


4. Сгънете краката в коленете и приведете тялото към пода. Изпънете ръцете назад и силно нагоре, така че да застанат перпендикулярно на тялото. Съберете дланите и обърнете главата наляво. Пребройте до 7. След това я обърнете надясно и повторете броенето. Ръцете трябва да се изпъват максимално нагоре и към главата, така че да усетите натоварване в плешките. Повторете 15 пъти.

5. Легнете по корем. Поставете ръцете до тялото си. Поставете длани на пода и изправете горната част, като се повдигате на тях. Не сгъвайте краката. Тялото трябва да заеме поза дъга. Кръстът се разтяга и болката отшумява. Повтаря се 20 пъти.

6. Сядате на пода и сгъвате краката в колената, така че да докоснете стъпалата си едно до друго. Дланите събирате над главата, оформяйки венец с ръце. Накланяйте последователно вляво и вдясно, като не променяте стойката и местите само от кръста нагоре. Повтаря се 15 пъти.

Честите проблеми, като болка в кръста може да са индикатор за по-сериозни заболявания. Много по-лесно би било да се справите с тях в зародиш, а не да им позволите да развалят дните ви.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft