Тренировка за стегнато дупе

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Тренировка за стегнато дупе
85643

Тренировката за стегнато дупе включва и стягане на бедрата . Много малко са всъщност упражненията, които стягат само дупето. За да имаме хубаво стегнато дупе можем да бягаме ежедневно, но ако това ви се струва невъзможно – заради времето или липса на подходящо място за тази цел, опитайте с домашни упражнения.

Дупето никак не изглежда добре, когато е отпуснато. Постоянното седене на работа допълнително утежнява положението и отпуска задните части. Упражненията могат да стегнат мускулите на дупето, но мазнините трябва да бъдат изгорени, а не стегнати.

За тази цел ви е необходим хранителен режим, който да е подходящ за вас. Каквито и упражнения да правите, ако не залагате на правилното хранене, ефектът няма да е голям.

Предлагаме ви две упражнения за дупе :

За първото ще ви бъдат необходими стол и постелка, ако нямате такава, може да използвате и одеяло. Легнете върху постелката и поставете краката си на стола, така че петите ви да са подпрени на седалката на стола.

Целта е коленете да са сгънати под ъгъл 90 градуса. Следва да прехвърлите десния крак върху левия – дясното ходило да е подпряно на лявото бедро (почти до коляното). Ръцете са опънати назад покрай ушите. Следва да повдигнете дупето нагоре като целта е ръцете да ви бъдат опора, а раменете и дупето да образуват права линия, стегнете дупето.

След това се връщате, но не отпускате задните части – когато достигнат на около 2 см от земята, това е едно повторение на упражнението. Вашата задача е да направите 2 серии по 20 повторения.

В по-напреднал етап, може да опитате да не сгъвате крака към бедрото, а да подпирате само единия крак на седалката на стола – другият да остане изпънат във въздуха.


Следващото упражнение са клекове – направете клек, след което стъпка встрани. За това упражнение направете 3 серии по 10 повторения. Важно е да бъдете с изправен гръб, когато правите клека и да изтеглите ханша назад.

Краката трябва да бъдат достатъчно отворени – на ширината на раменете, а пръстите на краката ви трябва да сочат напред. При самите клекове, коленете трябва да са в една посока с пръстите на краката – напред, не ги свивайте навътре.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft