Упражнения за жени за проблемни зони

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Упражнения за жени за проблемни зони
7582

Искате да стегнете дупето ? Знаете рецептата!

Седалищните мускули работят активно дори при ходене. Ето защо при дивите племена, живеещи без удобствата на обществения и личен транспорт, не се наблюдава трупане на мазнини в тези зони.

Но колко хора могат да си позволят дългото ходене пеша? А както знаете, когато няма активна циркулация на кръв, започва трупане на мазнини. И обратното. Задействайте ли кръвообращението с времето мазнините ще си отидат. Ето какво трябва да направите:

Дълбоки клекове с широк разкрач, пръстите разтворени встрани – 4 серии по 15-20 повторения.

Напади - по възможност в движение. 4-5 серии по 10-15 крачки.

Не забравяйте, за да се усили ефектът трябва да има статично напрежение в мускулите на краката и дупето. И това продължава по време на цялото упражнение. Не забравяйте да правите упражнението "чисто" – без засилване и махове.

Разгрявайте добре – в началото използвайте степ-тренажор или пътечка. Ако се занимавате с аеробика организирано, вероятно загрявката ще бъде проведена от инструктор, така че няма за какво да се притеснявате.

Ако ви харесва да тичате и залагате на аеробните занимания в парка или на стадиона, най-добре е да наблегнете на спринтовете. Дистанцията е 60-100 метра. Починете си 2-3 минути о повторете. Трябва да направите поне 20 отсечки. По-трудно е интервалното тичане – то се изразява в следното – леко подтичвате 10 метра, след това правите 5-6 метра спринт, отново намалявате темпото до леко подтичване и след 10 метра правите 5-6 метра спринт. Дистанцията се определя според собствените ви възможности.

Искате по-слаби ръце ! Започнете от днес!

С времето, мили дами и господа, ще усетите, че ръцете ви започват да се отпускат, особено в задната част, където се помещава трицепсът. Макар мъжете да харесват основно стегнати дупета, корем и гърди, дамите често се притесняват за формата на ръцете си.

А тайната на добре оформените мишници се крие в упражненията, изпълнявани в суперсерия.

Така се наричат две упражнения, които се изпълняват едно след друго без почивка.

Кратък урок по анатомия: ръката се сгъва в лакътната става благодарение на бицепса, а се разгъва благодарения на трицепса. Два мускула, които са противоположни по действие, се наричат антагонисти.

Та трябва да направите упражнение за бицепс и след това, без нито секунда почивка, упражнение за трицепс. Даваме като пример конкретен комплекс:

Бицепсово сгъване с щанга от стоеж (бицепс) – Френско разгъване от лег (трицепс) – изпълнявате 3 суперсерии по 10-15 повторения.

Сгъване на бицепс от долен скрипец – Трицепсово разгъване от горен скрипец с лост (може и въже) – 3 суперсерии по 10-15 повторения.

Достатъчно е да го правите 2-3 тренировки седмично – все пак ръцете са слаби мускулни групи. За по-бърз ефект е добре да се извършва 4 пъти.

Ти си това, което ядеш!

Ако не се храните правилно, то мазнините в проблемните зони ще станат дори повече от времето, когато не сте тренирали. Тайната е в това, че за образуването на мазнини в организма отговаря хормонът инсулин.

А той се отделя всеки път, когато ядете нещо мазно и сладко. Ето защо, колкото повече си хапвате сладичко, толкова повече инсулин се отделя и от там се появяват повече мазнини. Изходът е ясен – минимум мазнини и захар в храната!

Не забравяйте, че всяка храна, била тя и здравословна, води до секреция на инсулин. И какво се прави тогава? Ами трябва да направите така, че да се отделя по-малко.

Това става като разделите порциите на 5-6 малки хапки, които трябва да ядете през 2,5 - 3 часа. Такъв режим на хранене намалява инсулина.

Изгаряй повече, отколкото получаваш!

Жените с уседнал начин на живот се нуждаят поне от 3 аеробни сесии седмично с продължителност 40-60 минути всяка. По време на това благородно занимание трябва да се съблюдава за 65-75% от максималната пулсова честота. Но е доста сложно да се тренира с пръсти на сънната артерия и поглед, вперен в секундарника на часовника. Ето защо е много полезно да си купите пулсомер.

А, какво е максимална пулсова честота? Това е число, което се определя по следната формула – вадите от цифрата 220 вашата възраст в години и – воала - това е вашата максимална пулсова честота. Намирате колко са 65-75% от получената цифра, за да знаете в какви рамки да е натоварването.

Запасете се с търпение!

Бързата кучка – слепи ги ражда! Средният срок за достигане на поставените цели е 2,5-3 години. След това цялата текстилна индустрия ще бъде ваша – каквото и да си сложите, ще ви стои добре и ще станете рязко интересни на мъжете! Искате го нали?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Упражнения и фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft