Боядисване на дома по Фън Шуй

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Боядисване на дома по Фън Шуй
11469

Един от най-евтините начини да обновите жилището си е да го освежите, боядисвайки стените му в различен цвят. Кои, обаче, са най-подходящите Фън Шуй цветове за вашия дом? Тук отговорът не е еднозначен, тъй като те зависят от стаята, за която са предназначени. Когато избирате цветове за пода, стените и тавана, е необходимо да спазвате цикъла на петте елемента, използвайки три цвята.

Ако коридорът до входната врата е малък, компенсирайте това с достатъчно светлина и светли, ярки цветове. Различните нюанси на синьо, розово и зелено символизират надеждата и поздравяват с добре дошли. Зелено, черно или червено са подходящите цветове за вашата входна врата. Избягвайте да я боядисвате в бяло, което важи и за оградата, ако живеете в къща.

Най-подходящият цвят за кухнята е белият, тъй като символизира чистотата и хигиената. На неговия фон контрастират и изпъкват истинският характер и цветове на храната - яркочервено, зелено или жълто. Основният елемент на кухнята е огън и металът, представен от белия цвят преодолява огъня за по-добър баланс на Чи енергията.

Избягвайте да боядисвате кухнята в черно или сиво, тъй като представят елемента вода, който потушава огъня. Червеният цвят също не е подходящ, защото ще направи кухнята ви твърде "гореща" в буквален и в преносен смисъл. Червените кухни са по-податливи на пожари, а хората, готвещи в тях по-често вдигат температура.

Цветът на спалнята зависи от вашата възраст, лични цели и от това дали стаята е спалня или не. Розовото е най-подходящо за една родителска спалня, тъй като брачната позиция според Ба Гуа се поставя в огън /червено/ и метал /бяло/, а то е смес от тези два цвята. Розовите или червени чаршафи и завивки ще ви гарантират "огнено" брачно ложе.

За самотни хора, които търсят своята половинка, най-подходящият цвят за спалня е розово или прасковено.

Нюансите в зелено и синьо са предпоставка за пълноценна почивка.

За детската стая изберете по-нежните нюанси на зеления цвят, който създава приятно спокойствие и тишина, но едновременно с това насърчава обучението и знанията на децата.

Ако имате трапезария в дома си, където всички се храните и забавлявате като семейство, розовото, зеленото и синьото работят най-добре в посока насърчаване на разговора, а също така стимулират небцето. Неслучайно голяма част от ресторантите избират зелена декорация, тъй като зеленият цвят стимулира апетита.

Избягвайте черно-белия фон, освен ако не целите да отслабнете.

Банята е "светилището", в което се подготвяте да посрещнете деня или да го изпратите, преди да заспите. Най-подходящите цветове за баня включват нежните нюанси на зелено, синьо, розово или бяло. Черно или сиво, съответстващи на елемента вода, добавят подходящ цветен акцент. Друг вариант е да използвате пастелни цветове или бяла основа с ярки акценти, за да оживите пространството в нея. И не забравяйте, че като една от първите стаи, които посещавате сутрин, банята е една от трите най-важни области на дома според законите на Фън Шуй.

Боядисването на дома в приятни Фън Шуй цветове ще ви помогне да балансирате Чи енергията вътре в себе си, което важи и за всички членове на вашето семейство, и за дома като цяло.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фън Шуй съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft