Лечебните ползи на яйцата от пъдпъдъци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лечебните ползи на яйцата от пъдпъдъци
85480

За много любители на храната пъдпъдъчите яйца станаха привично блюдо. Според хранителните и биохимични характеристики те значително превъзхождат кокошите и са изключително ценен антибактериален, имуностимулиращ и противораков продукт.

По тегло, пет яйца от пъдпъдъци са равни на едно кокоше яйце.

Кратка биохимична справка:

Един грам яйце на пъдпъдък в сравнение с обикновеното кокоше съдържа следните микроелементи и витамини:

Желязо – 4 пъти повече,

Витамин А – 2,5 пъти повече,

Мед – 2,2 пъти,

Витамин В1 – 2,8 пъти,

Кобалт -2,2 пъти,

Витамин В2 – 2,2 пъти,

Фосфор – 4,5 пъти,

Калий – 4,5 пъти.

Количеството на белтъчини и незаменимите аминокиселини в пъдпъдъчето яйце също са повече отколкото в яйцата на другите отглеждани птици. Могат да бъдат използвани в храненето и лечението на най-различни заболявания: анемия, при понижено и повишено кръвно налягане, силно главоболие; занижен имунитет, който като правило води до остри дихателни заболявания, хронични бронхити, туберкулозни интоксикации; заболявания на стомашно-чревния тракт, особено при язви и гастрити, панкреатити.

При разтройства на нервната система , малокръвие, захарен диабет, се проявява безспорен положителен ефект. Например, на болните от захарен диабет се препоръчва да изяждат по 6 яйца от пъдпъдъци седмично. Съдържанието на захар в кръвта може да се снижи с две единици. А при съблюдаване и на съпътстваща диета резултатите са още по-добри.

Медицинските наблюдения дават възможност да се твърди, че яйцата от пъдпъдъци са изключително ценен продукт и могат да бъдат препоръчвани както за лечебно хранене при различни заболявания, така и в храненето на отслабнали деца и възрастни, също и за население, живеещо в зони, неблагоприятни в екологично отношение; хора, подложени на радиоактивно облъчване, защото този вид яйца спомага за извеждането на радионуклеиди от организма.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft