Цервицит-симптоми и лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Цервицит-симптоми и лечение
40369

Цервицит e възпаление на канала на шийката на матката (цервикален канал). Често срещано гинекологично заболяване при жените, което в повечето случаи протича незабелязано. Неговата скрита проява го прави още по-опасно, тъй като инфекцията се разпространява в други вътрешни полови органи – матка, маточни тръби и яйчници.

Тази обширна инфекция много трудно се поддава на лечение и е предпоставка за безплодие у жената. Причина за появата на цервицит е предавана по полов път зараза (гонорея, трихомониаза и др.). От влагалището, инфекцията попада върху лигавицата на маточната шийка. Съществува реална опасност чрез кръвта и лимфния път инфекцията да попадне първо във вътрешните полови органи (матка, маточни тръби, яйчници), а след това – върху лигавицата на цервикалния канал.

Много често цервицит възниква като последица от заболявания на шийката на матката, например: – незашити следродови разкъсвания на шийката на матката и перинеума, генитален пролапс и др.

Към цервицит предразполага и употребата на някои противозачатъчи средства, които могат да предизвикат възпаление на матката. Отговорността за развитието на повечето възпалителни гинекологични заболявания се пада на нарушения стабилитет на имунната система.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft