Суеверия, свързани с водата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Суеверия, свързани с водата
3516

Да се къпем или мокрим във водите на река, море, язовир, ручей е приятно и весело, но най-важното - полезно. Водата отнася тъгата и умората, дарявайки ни радост и здраве. Тя е купел на майката природа, в който се пречистваме не само от физическата, но и от енергийната мръсотия.

Калявай се като стомана

Екстрасенсите препоръчват всяка сутрин и вечер да се взем а контрастен душ : хладен - горещ - хладен - горещ (именно в такава последователност). Това е най-простичкото и много ефективно средство за избавяне от негативната енергия.

Когато сте извън града, най-добре е да се къпете в течащ водоем. Ако наоколо няма река или ручей, превърнете в свое правило да вадите от някой кладенец кофа вода и да се обливате с живителната влага от главата до петите. Най-добре е да правите това в средата на градината си. Така заедно с потта и мръсотията водата “отнася” със себе си вашите флуиди, иначе казано пренася в почвата вашия генетичен код. Правейки тази процедура, вие съобщавате на градината желанията и потребностите си.

И природата постепенно се настройва според нуждите ви. В това се състои и смисълът на фразата “от моята градина”. Плодовете и зеленчуците там са не просто екологично чисти - те са настроени към нуждите на вашия организъм.

След лош сън – на чешмата!

Водата помага да се избавите от лошите сънища. Щом ви се присъни нещо неприятно, веднага идете в банята. Сложете ръка под крана на чешмата, спомнете си съня си до най-малките подробности, доколкото ви е възможно, а след това кажете: “Свети Самсон, отнеси моя сън. Където е нощта, там да е и сънят”. Бъдете сигурни, че водата ще отнесе всичките ви тревоги и няма да позволи на лошото да се случи в живота ви.

Прескочи ручей

Ако в живота ви всичко върви наопаки, а несгодите и тревогите са значително повече от радостните дни, пресечете течаща вода - прескочете или прекрачете ручей, вадичка, преминете през мост, преплувайте водоем с лодка. Когато стигнете до противоположния бряг, не се оглеждайте и твърдо вярвайте, че всички неприятности са останали на другия бряг.

Илач за любовна мъка

Ако обичате някого, но се притеснявате и боите да признаете това сами на себе си, признайте го пред водата. Но го направете с чувство, като си представяте, че любимия човек стои пред вас. “Наречената” вода след това трябва да бъде изпита от избраника ви. Тя непременно ще му разкаже за вашите чувства, а по-нататък нещата ще се развият така, както се разпореди съдбата.

Водата не обича лошите хора

И накрая - още няколко “водни” съвета.

- Ако трябва да пречистите някакъв предмет от енергийна мръсотия , три денонощия го дръжте във вода, като я сменяте всяко денонощие. Може да съкратите времето на пречистването и да държите предмета един час в течаща вода.

- Когато се къпете във водоем - река, езеро, язовир, в никакъв случай не бива да плюете във водата или да вършите в нея естествените си нужди, защото тя ще ви накаже с болест и неприятности.

- Водата чува и разбира човешката реч. Докато се къпете във водоем, не бива да пращате проклятия дори по адрес на най-злия си враг. Водата не обича лошите хора. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft