Безценни съвети, как да преспите вашето бебе

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Безценни съвети, как да преспите вашето бебе
26757

Приспиването на бебето е непосилно начинание за много майки. По-вероятно е вие да заспите, отколкото бебето, при многочасовите ви неуспешни опити да го приспите. А будното бебе означава уморена до крайност мама, страдаща от безсъние.

10 съвета как да приспите бебето

Ситуацията е трагикомична – редовно се превръщате в сомнамбули, в резултат от упорития стремеж да приспите детето. Но то просто не може и, най-често, не иска да заспи. Умира да си играете с него, да го гушкате, да си „говорите“. А, когато най-сетне заспи и вие си отдъхнете, следват среднощните събуждания, рев и желание за внимание. А на вас просто ви се иска да имаше копче за изключване като при куклите и бебето да заспи, но такова уви няма. Остава ви надеждата, че с времето проблемът със приспиването ще изчезне, но и тук краят му не се вижда. Повечето деца в детската градина не искат да спят следобед, нито пък вечер са съгласни да си лягат след „Сънчо“, а като тийнейджъри децата ви навярно си лягат сред нощите, много след вас.

Но, като за начало, нека се върнем към приспиването на бебето и как да се преборите с това начинание:

 Повече игри, за по-добър сън . Когато е изморено, детето заспива по-бързо , лесно и има по-дълъг, качествен и непробуден сън, съответно и вие ще се радвате на такъв. Така че преди лягане се постарайте детето да използва всичката му налична енергия и тогава чак ще заспи спокойно.

Приглушена светлина . Ако се опитвате да приспите бебето в следобедните часове, спуснете завесите и затъмнете стаята. Така шансовете детето да заспи са по-големи.

Проветрявайте . Свежият, наситен с кислород, въздух ще ви помогне с приспиването. А също и подходящата температура. Нито прекалено топло, нито прекалено студено, или иначе казано около 20-24 градуса е идеалната температура за сън.
Създайте режим . Никой не може да спи по нареждане, така че вариантът е до създаването на навици и определен режим за сън. Ако приспивате бебето всеки път по едно и също време през деня и вечер, навярно и за него и за вас ще е по-лесно.

Песнички, приказки и люлеене (на ръце или в люлка). Тези занятия навярно редовно ги практикувате, и са добре познати на всички ви, но въпреки това, няма как да не ги споменем. Ако сте постоянни, тоест всяка вечер прибягвате до една и съща приспивна песничка, например, то тя ще се превърне в своеобразен сигнал за бебето, че е време за сън.
Масаж и баня . Тези две неща действат приспивно както на възрастни, така и на деца. Може само да галите бебето по главичката или гърба и ще се изумите от бързия ефект. А що се отнася до банята,, неслучайно се казва „да спиш като къпан“. Опитайте!

Биберон . Той успокоява и приспива бебето, но го използвайте в много краен случай, защото с времето това става вреден за детето навик, от който трудно ще го откажете.

Любимото мече . Всяко дете има любима играчка, която го успокоява, с която се чувства уютно в леглото и с която заспива много по-лесно.
Сън след хранене . Знаете как ви се приспива, която хапнете, и особено, когато преядете. Ефектът на храната върху бебето е същият. Ето защо кърменето е добър метод за приспиване.

Шумове от прахосмукачка, пералня, сешоар и от сорта еднообразни шумове понякога действат доста приспивно на децата.

Важно да създадете ритуали преди лягане и всичко да се случва хронологично, и всичко да подсказва на детето, че е време за сън. Тоест заспиването трябва да се превърне в навик и, когато това се случи, с облекчение ще обърнете гръб на безсънието и умората.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft