Разкриха модна мистерия от близкото минало

вход през zajenata.bg
За Жената
Модни
Разкриха модна мистерия от близкото минало
13171
Разкриха модна мистерия от близкото минало

Казват, че модата е нещо непреходно. Въпреки това през годините различни дрехи и аксесоари властват в гардеробита на жените и на мъжете.

Така например през деветдесетте години жените не сваляха шапките от главите си.

Тя стояха с тях в ресторантите, кафенетата и дори в театъра.

Но питали ли сте се "Защо?". Ако отговорът е "Да!", то сега имаме добра новина. Ние открихме причината за това защо през 90-те години жените не се разделяха с шапките си.

Стойност на шапката от кожа
Първо, трябва да се отбележи, че зимната шапка през 90-те се считаше за доста важен атрибут. Почти всички са имали кожени шапки - както жените, така и мъжете.

Присъствието на тази шапка с козина бе доказателство за висок социален статус. Всички искаха да имат такъв аксесоар. Понякога, когато не беше възможно да се закупи луксозна шапка от козина на норка, които се наричаха "кубанка", жените си купуваха от заешка или изкуствена козина. 

Иначе казано - стойността на шапката през 90-те години може да се сравни със стойността на смартфона днес.

Но защо някои жени не сваляха шапките си дори и в закрити помещения?
Факт е, че никой не смееше да остави шапката си в гардероба, тъй като тя лесно можеше да бъде открадната. Следователно жените танцували с шапки дори на дансинга в дискотеките. Нещо повече, те дори не бяха много разстроени от това, защото така имаха възможност да покажат какво престижно и скъпо нещо имат на главата си. Шапките не се сваляха дори и в кафенетата, театрите, ресторантите, работните места и т.н.

Интересно е да се отбележи, че шапките бяха толкова ценни аксесоари, че всички ламтяха за тях. Така например жена можеше да се прости с нея и посред бял ден, защото шапки се крадяха дори на улицата и то буквално от главата на жената. Като предпазна мярка към шапките бяха прикрепяни гумени ленти и въжета, които бяха фиксирани върху брадичката на жената. В тази ситуация кражбата на шапка беше почти невъзможна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft