Пилатес освобождава от стрес и напрежение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Пилатес освобождава от стрес и напрежение
21790

Методът за отслабване и тонизиране носи името на своя основател Джоузеф Пилатес – американец от немски произход и танцьор по призвание. Програмата е разработена през 20 – те години на двадесети век, с цел да се помогне на хората да разберат и усещат връзката между тялото и съзнанието. Упражненията са съсредоточени върху развитието на гъвкавостта и силата на цялото тяло без натрупване на телесна маса.
Пилатес е уникална система от упражнения за разтягане и сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката и оформяне на тялото, като целта й е чрез последователни движения да ангажират тялото и ума да работят в едно цяло
Тук се използват предмети като топки, ластици, гирички, които са нужни, за да нарушат равновесието и да накарат мускулите да се съкращават.
Упражненията са лесни и лишени от резки движения. Преимуществата са, че не натоварват само определен мускул, а група от тях, често в необикновена комбинация.

Всяко упражнение има нива на трудност – за начинаещи, за средно и напреднали. В зависимост от формата си всеки може сам да избере интензивността на движенията. Тъй като тренировките изискват пълна концентрация, позволяват да усетите съкращаването на всеки един мускул. Достатъчни са не повече от 10 повторения от упражнение. Добре е да практикувате два – три пъти седмично, за да се получи бърз ефект от упражненията. Програмата е практична както за жени, така и за мъже.
Този метод стимулира и активизира кръвообращението. Спомага за премахването на хронична болка и бързото възстановяване. Работи се предимно със собствените тежести на тялото, като по този начин мускулите стават естествено оформени. Упражненията освобождават от стреса и напрежението

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Упражнения и фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft