Идеален педикюр в няколко стъки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за маникюр
Идеален педикюр в няколко стъки
31623

Стъпалата през лятото изискват повече грижи, защото са открити. Гладките пети и идеалният педикюр са задължителни. Какви грижи да полагаме за стъпалата през лятото?

грижи за стъпалата през лятото

Обувките са главните виновници за повечето проблеми с ходилата. През лятото около петите се появяват грапави образувания, които са болезнени при натиск. Причините са две. Първата е лошото фиксиране на крака в сандала: при всяка крачка задната част на сандала се удря в петата и причинява множество незабележими микроповреди. Втората причина е, че тънката хидролипидна лента на епидермиса на краката е открита и кожата лесно се обезводнява. Затова защитете стъпалата с водоустойчиви слънцезащитни кремове и всяка вечер масажирайте с подхранващ крем.

За да омекне кожата и да освободите стъпалата от вроговени клетки и твърди мазоли, ще ви помогнат пемзата и ексфолиантите за крака. Избирайте такива, които съдържат твърди частици. Стъпалата се обработват с ексфолианта, докато сте под душа. При необходимост втвърдената кожа се отстранява с пемза или пила за крака. Подобна почистваща процедура трябва да се прави минимум един път седмично. Още един летен проблем – разцепване на ноктите. Основната причина също е недостатъчната защитеност на краката от микротравми. Подравнявайте ноктите, изпилвайте краищата, при необходимост полирайте повърхността и нанасяйте укрепващ лак.

Идеален педикюр в няколко стъпки
грижи за стъпалата през лятотоПодрязвате ноктите не много късо (наравно с кожата) с ножица или нокторезачка, без да закръгляте краищата. Изпилвате ги с голяма пила. След това ги заглаждате с по-малка.

Овлажнявате пръстите и ноктите, като ги масажирате с мазен крем. Слагате краката за 10 минути в легенче с топла сапунена вода и отново нанасяте овлажняващ крем.
Почиствате втвърдяванията по стъпалата с помощта на ексфолиант, пемза и пила за крака. Избутвате кожичките по периметъра на нокътя. Изплаквате с хладка вода и внимателно подсушавате.

Подхранвате краката с крем , като внимателно масажирате от пръстите до глезените. Премахвате крема от ноктите със салфетка или лакочистител.
Преминавате към лака. Нанасяте основата (тя спира проникването в нокътя на цветни пигменти и пожълтяване). Следват два слоя декоративен и един слой топ лак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Маникюр
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft