Рецепти за вкусни пилешки бутчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки бутчета с картофи
278308

Пилешки бутчета с картофи

1 кг пилешки бутчета
3-4 скилидки чесън
2 глави кромид лук
6-8 картофа
250 мл (1 ч. ч.) пилешки бульон
1 (420 г) консерва обелени и нарязани на кубчета домати
сол и смлян черен пипер

2 ч. л.  розмарин, мащерка,босилек, риган
зехтин

• Фурната се загрява на 200 С.
• Картофите се измиват, обелват и се нарязват на кубчета.
• Нареждат се в намаслена със зехтин огнеупорна тава.
• Картофите се пекат 20 минути.
• В това време пилето се измива и се подсушава.
• Лукът се обелва се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва на дребно.
• Подготвените лук и чесън се изсипват върху картофите.
• Отгоре се подправят с италианския микс, сол и черен пипер.
• Поливат се с малко зехтин, след което пилешките бутчета се нареждат с кожата на горе.
• Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен пипер , розмарин, мащерка,босилек, риган.

• Поливат се със зехтин.

• Пилето с картофи се пече 30 минути.
• Тавата се изважда и се залива с доматите.
• Пилето с картофи се връща във фурната.
• Пече се още 30 минути, след което се изважда и се поднася.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Ястия с пилешко
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft