Ритуали против уроки

вход през zajenata.bg
62745

Вярвате ли в уроки ? Масово хората наричат явлението „лоши очи”. Вярва се, че пострадали от уроки са най-вече бебетата и малките деца, тъй като аурата им е слаба.

Защитени от лошата интервенция обаче, не са и възрастните. Затова ви даваме систематизирани някои методи, разпространявани от далечното минало за закрила от лоши очи.

Най-разпространеният е връзването на червена връв на лявата ръка. Вярва се, че това е нужно да се направи от майката на този, на когото ще се завързва. Можете да позволите това и на човек, на когото имате пълна вяра, че не ви мисли лошото. За дамите има най-различни гривнички с тъй наречените оченца. Както за тях, тъй и за червеният конец се смята, че ако се скъса без да има причина затова, то детето е урочасано, а конецът е поел лоша енергия. Друг начин е безопасна игла, на която се прикачва червен конец. Тя се слага от вътрешната страна на облеклото, така че да не се вижда.

Съществува и метод, който хората се въздържат да практикуват по причина на нехигиеничността му, но бабите казват, че действа най- безотказно, а по-точно, да натъркате челото си с малко урина.

За предпазване от лоша сила допуска се да носите в една кесийка скилидка чесън . Ако все пак ви се струва, че вие или детето ви сте урочасани, ще ви разкрия малките тайни на моята майка:

Първо се измива челото, след което се измива дръжката на външна врата, след това прага на същата врата и се излива водата. Паленето на клечки по същия начин е доста популярен вариант между вярващите в уроки.

Ритуалът се прилага по следния начин. Над една непълна чаша с вода се палят 5 последователни клечки, които се гасят във водата. Със запалването на всяка се правят кръстчета по стените на чашката и се загася. След това се измива челото на урочасания. Може и да пиете от същата вода, но не е необходимо да гасите клечките в чашката.

Доста практикуван е и методът с измиването със светена вода.

Който и начин да изберете за мен най-ефикасният си остава един: ако не вярвате в уроки, няма да ви хванат „лошите очи”. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft