Правилният избор на храни може да ни отърве от много здравословни проблеми- от обикновена настинка или умора , до сърдечно- съдови заболявания, диабет и рак . Някои храни могат да се превърнат в истински борци за здравето ни. Зимата е сезонът, в който те трябва да се борят най-силно. Това е и сезонът, в който е възможно да се получи недостиг на витамини- основно Е, С и Д. Храните, които консумираме трябва да са такива, че да компенсират по-ниския прием на плодове и зеленчуци, съответно по- ниския прием на витамини. В края на есента и началото на зимата е желателно да включите в менюто си следните продукти: сладки картофи и тиква, броколи, зеле, кисело мляко, карфиол, нар, цвекло, лук, чесън, фасул, зехтин, чай, червено вино, тиквички, яйца, артишок, кестени, грах, боровинки, райска ябълка, портокали и други цитруси. Нужно е да се съобразим с факта, че някои от тях, като райската ябълка например, са достъпни само през част от зимните месеци, а други (като цитрусите) могат да ни радват цяла зима. Изборът през зимата наистина е по-труден, но това не означава, че трябва да се лишим от здравословното хранене.Хранителният режим стои в основата на доброто ни здраве и трябва да се променя в зависимост от сезона
