Иранска супа топчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Иранска супа топчета
Иранска супа топчета
admin
Добавена от: admin
2357
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г телешка кайма
1 ч. ч. ориз Басмати
1/2 ч. ч. оранжева леща
2 глави лук
2 скилидки чесън
6 стръка мента
6 стръка магданоз
2 с. л. гхи (пречистено краве масло)
1 с. л. куркума
1 щипка шафран
1 с. л. арабска подправка
6 с. л. кисело мляко за гарниране
сол на вкус 

В тенджера се загрява пречистеното масло гхи и в него се запържват едната глава лук и скилидките чесън, нарязани наситно. Добавя се куркумата и се налива вода, около 1,5 л.
Щом кипне, се прибавят прибавят топчетата, приготвени от каймата, другата глава лук – настъргана на ситно ренде, и арабската подправка.
Посолява се и се подправя с наситнените мента и магданоз.
Прибавя се оризът и когато се свари, се сипва половин чаена чаена оранжева леща.
Овкусява се с шафрана, предварително накиснат в 1 с. л. кипяща вода, и след 5–6 минути се дърпа от огъня.
Готовата супа се поднася гарнирана с кисело мляко.

Съвет: Арабската подправка може да приготвите и сами, като смесите 2 с. л. прясно смлян черен пипер, 6 с. л. червен пипер, 4 с. л. смлян кимион, 1 с. л. смлян кориандър, 1 с. л. смлян карамфил, 1/2 ч. л. индийско орехче, 1/2 с. л. канела и 1/2 ч. л. смлян кардамон. Може да я съхранявате в бурканче и да овкусявате с нея различни ястия. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft