Поликистоза на яйчниците лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Лечение на поликистозните яйчници
103797

Лечение на поликистозните яйчници

Лечението на поликистоза на яйчниците  се осъществява в две основни направления – оперативна и консервативна намеса. Операцията на яйчниците се състои в клиновидна резекция, чрез която се нормализират отношенията на ниво яйчник и хипоталамо-хипофиза. След операцията менструацията се възстановява при голяма част от жените, а при по-малко жени се нормализира и овулацията. Резултатът е по-добър при жени в по-млада възраст.

Консервативното лечение се състои в медикаментозна терапия на проблемите с менструацията и овулацията. Повечето специалисти препоръчват именно медикаментозното лечение пред оперативното, вземайки се предвид неизяснените причини за появата на заболяването.

Консервативното лечение най-често се прилага преди оперативното, а при неуспех на последното отново се назначава лекарствена терапия. Изборът на лечение зависи до голяма степен и от възрастта на жената – дали тя полово зряла и има ли желание да забременее.

Затлъстяването оказва негативно влияние и върху двата вида лечение. Поради тази причина жената трябва да премахне излишните килограми, защото именно те причиняват значителни нарушения в регулацията на менструалния цикъл.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft