30 Август 2012
111303
Хранителната ценност и полза от тиквичките е известна. Тиквичките съдържат белтъчини, пектин, много минерални соли (на фосфор, калий, желязо, мед). С тях могат да се приготвят много различни и вкусни рецепти през цялата година.
Затова ние можем да си подготвим тиквички за зимата, за да бъдат на нашата трапеза през цялата година.
Можем да ги настържем на ренде или да ги нарежем на ситно и като ги поставим в полиетенови опаковки, които вакуумираме да ги съхраняваме във фризера. Аз приготвям няколко такива пакета, за съжаление фризера не е еластичен. Затова приготвям и зимнина с тях. А това са някои от рецептите:

Туршия от тиквички на пръчици
Туршия от тиквички
Тиквички в буркани
Хайвер от тиквички и чушки
Тиквички туршия
Тиквички хайвер
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари