Рецепти за здрави нокти с домашни средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Рецепти за здрави нокти с домашни средства
86083

Ноктите често са жертва на стремежа на жените към перфектен маникюр в крак с последните тенденции, съчетан с един куп домакински задачи. Сухи, чупливи, бледи, те се нуждаят от допълнителни грижи. Предлагаме ви няколко изпитани домашни рецепти за здрави нокти.

Здравите нокти се поддържат на цената на грижи, внимание, правилно хранене и търпение. Не трябва да ги излагате продължително време във вода, защото стават по-чупливи. Затова, когато имате да миете повече чинии, по-добре ползвайте ръкавици.

Предпазвайте ги от силното слънце, както пазите кожата си, ползвайки слънцезащитна козметика. Масажирайте ноктите и ръцете редовно с крем, след като сте мили ръцете си със сапун, защото той има способността да изсушава не само кожата, но и нокътните плочки.

За здрави нокти консумирайте повече продукти , богати на протеини, калций, желязо и цинк . При оформянето на красив маникюр избягвайте лакочистители с високо съдържание на ацетон и ограничете ползването им до веднъж в седмицата.

Винаги поставяйте основа, защото някои лакове в по-ярки цветове увреждат ноктите. Не на последно място, трябва да знаете, че е когато пилите ноктите, трябва да следвате само една посока. Връщането на пилата напред и назад може да сцепи нокътя.

Кожа,кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft