Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
119660

Милинки от Сливен

яйца - 1 брой, кисело мляко - 4 с.л., сол - 1 ч.л., захар - 1 с.л., вода - 1 ч.ч. топла, мая - 1 кубче, брашно - за рядко тесто, масло - 1 пакет , брашно - 4 с.л., вода - 4 с.л., сол - 1 щипка

Размийте маята в топлата вода със захарта и добавете постепенно, като бъркате яйцата, киселото мляко, солта.

Започнете да добавяте брашно и да замесвате до получаване на рядко тесто.

С доста намазнени ръце гребвайте от тестото и оформяйте топчета.

Подреждайте ги в намазнена тава и оставете на топло да втасат.

Намажете ги със смес от 1 пакет разтопено масло, 4 с.л. брашно, 4 с.л. вода и щипка сол.

Сложете Сливенските милинки да се пекат в предварително загряна умерена фурна до готовност.

По желание щом са готови се поръсват с пудра захар.  

1 2 3
4
5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft