Съвети за красиви крака

вход през zajenata.bg
20881

Над лицето си ние, момичетата и жените, свещенодействаме цял живот: купуваме кремове, мазила, гелове, втриваме ги в кожата, забъркваме ги в маски... А на краката си, кой знае защо, обръщаме внимание от дъжд на вятър. А те са такива труженици! Знаете ли, че през живота си ние изминаваме не по-малко от 185 000 километра! Това означава, че обикаляме земното кълбо четири пъти по екватора. Не е лошо, нали! А при такива натоварвания нозете ни искат грижи и голямо внимание.

За начало - редовно, поне два пъти седмично, трябва да се правят вани на краката. Цамбуркайте във водата с нозе - това е полезно и за мускулите, и за кръвоносните съдове. След това намажете краката си със зехтин или специален крем. Не забравяйте пръстите. Пудрете кожата между тях, но след като е напълно изсъхнала. Никога не изрязвайте кожичките около нокътя. А за да избягвате врастването му в кожата, трябва да го режете правилно: не го закръгляйте и не го режете дълбоко, а право.

Трябва ли да напомняме, че ако си правите педикюр, лакът на ръцете и на краката трябва да бъде еднакъв! Освен това лакираните нокти на краката предполагат стъпалата ви да изглеждат безупречно.

На вниманието на диабетиците: всякакви процедури с краката ви са особено опасни при захарна болест. Ако имате намерение да си направите педикюр, предупредете майстора за заболяването си.

Ако през деня ви се налага да ходите много пеша или да стоите дълго време, не измъчвайте краката с и, обуйте леки спортни обувки - маратонки, гуменки. Те стоят много приятно на жени от всички възрасти и прекрасно се съчетават с различни тоалети - и с мини- , и с максиполи, и с бермуди, и даже с делови костюми. Когато вече сте в офиса, слезте от токчетата и си сложете елегантни чехли.
 

Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft