Опасно ли е да се отслабва с 3-дневна диета?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Опасно ли е да се отслабва с 3-дневна диета?
2523

Да отслабнеш с 5 килограма, спазвайки 3-дневна диета, вероятно е мечтата на всеки, който следва диети. Колкото и примамливо да звучи това, може да се окаже, че за вас не е добра идея да пробвате подобна програма. Преди да започнете каквато и да била диета, трябва първо да определите диетичните си нужди и задължително трябва да се консултирате с вашия лекар. Особено, когато трябва да вземете решение, касаещо вашето здраве, още повече пък при бързото отслабване. Лекарят може да ви обясни по-добре какво трябва и не трябва да правите и защо, както и да ви убеди да направите правилния избор на диета. Щом обсъдите целите и нуждите си с лекаря, той може да ви посъветва да не рискувате с драстично отслабване или пък да потвърди, че тази 3-дневна диета примерно е подходяща за вас.

Можем ли да отслабнем с 5 килограма в рамките на 3-дневна диета?
Авторът на тази диета е д-р Грийн Филип, който предлага сравнително опростен план, с който би трябвало да отслабнете с 4-5кг за 72 часа. Филип съветва да следвате диетата стриктно и да не замествате абсолютно нищо от нея. Ето ги и основните правила, които трябва да следвате:

Използвайте само сол и пипер, за да овкусявате храната.
Порциите трябва да са точни.
Не заменяйте една храна с друга.
Пийте много вода.
Следвайте диетата за не повече от 3 дни.
Програмата за бързо отслабване е проста, но ограничаваща. Някои храни, като например грейпфрута, зеления фасул и рибата тон са основни в диетата и това не е изненадващо, но в нея са включени още и неща като сладолед и хот-дог, което е малко съмнително. Порциите понякога са ясно описани, като например една чаша броколи, докато няколко резена месо звучи доста относително.
Основният принцип на действие при тази 3-дневна диета се предполага, че е магическата комбинация от храни, която изпраща метаболизма в турбо режим. Ако следвате точните указания на диетата, се казва, че организмът ви ще започне да изгаря мазнини невиждано бързо. Разбира се няма научни доказателства за подобно въздействие върху метаболизма на човек, следователно няма и никаква гаранция, че ще усетите изобщо особена разлика, изпълнявайки тази 3-дневна диета.
Не е ясно какъв точно лекар е Грийн Филип и в интернет няма кой знае колко информация за него, което поставя въпроса до колко неговата диета е плод на истински проучвания и опит.
Ние също си задаваме въпроса възможно ли е е да отслабнете с 5кг за три дни, без да се подлагате на нездравословна диета, която няма да ви донесе трайни резултати? Джесика Голд може да се каже, че е доста по-популярна от въпросния д-р Филип и ни предлага малко повече информация, която да ни даде представа колко трудно е да се изгорят 4кг мазнини за толкова кратко време.
За да отслабнете с половин килограм, трябва да изгорите 3500 калории. Това означава, че за да отслабнете с 5 килограма, трябва да изгорите цели 35 000 калории само за 3 дни. Когато разбиете тази цел на други по-малки цели, успехът изглежда доста по-реалистичен. Изгарянето на 7000 калории за седмица изглежда доста по-разумно от 11,667 калории за ден, не мислите ли?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft