Каква домакиня сте?

вход през zajenata.bg
17545

Много често на последак си задаваме въпроса: Къде всъщност е мястото на жената – на работа или в кухнята? Отговорът без съмнение зависи от избора на всяка една жена, от обстоятелствата, пред които е поставена, от желанието и за успех, от способностите и и не на последно място от неповторимостта на женския темперамент, който оказва голямо влияние и върху способностите на жената в домакинството. И изобщо, преди да започнем да говорим за различните типове домакини, трябва да обърнем внимание на гледната точка на жените към тази „професия“. Според това с какво желание се занимават с домакинските задължения, жените се делят на „домакини по призвание“ и „домакини по принуда“.

Домакинята по призвание е жена, на която битовите задължения и доставят удоволствие . При това тя е жена, която не винаги си е останала у дома, за да се грижи само и единствено на семейството си. Дори и след като се е прибрала след тежък ден в службата, тя не може просто да седне пред телевизора, знаейки че има за миене дори и една мръсна чинийка или нещо в дома и и се струва разхвърляно и не на място. Домакинята по призвание не би тръгнала на работа, докато не приведе в ред не само своя външен вид, но и дома си. Нейната сила е в любовта и към работата и дома.
Що се отнася до домакинята по принуда , всеки от нас най-вероятно познава жена, на която по една или друга причина и се е наложило да изостави стремежите си за шеметна кариера и да остане у дома за благото на семейството си. Но оставайки у дома по принуда, такива жени не намират начин да изразходват творческата си енергия, не могат да се реализират и в крайна сметка намразват своите домашни задължения, които при други обстоятелства биха приемали като нещо неизбежно, но необходимо.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft