Какви са проблемите на жените в секса

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Какви са проблемите на жените в секса
13991

При жените също както и при мъжете се появяват сексуални проблеми.

Ще ви запознаем с някои от причините за сексуалните проблеми при жената.

Една от причините е отсъствие на сексуално желание. В действителност това не е сериозен проблем. През целия й живот сексуалното желание на жената се променя – ту се засилва, ту угасва. Освен това, всяка жена изпитва полово влечение по свой начин.

Друга причина за сексуалните проблеми при жената е вагиналнатао сухота . Недостатъчното количество влажност по време на половия акт е причина за по-ниското ниво на възбуда. Понякога женското влагалище е много по сухо по време на менструалния период или при настъпване на менопауза.

Вътрешният страх и безпокойството преди половия акт понякога са напълно достатъчни за това, жената подсъзнателно да напрегне толкова силно вагиналните си мускули при входа на влагалището, че партньорът да няма възможност да проникне в нея. Такова съпротивление при половия акт също може да бъде резултат от неуспешни и болезнени сексуални опити, които тя е преживяла със свой бивш партньор.

Ако жената е достатъчно възбудена, ако влагалището й е достатъчно влажно, и ако не е девствена, то половият акт трябва да бъде безболезнен. Ако жената е успяла да превъзмогне напрежението и появите на вагинизъм да са прекратени, то болезненото усещане при половия акт, като цяло е свързано със заболявания на тазовите органи и затова жената трябва да се обърне към лекар.

Бременността и раждането на дете – са значителни събития в живота на жената, предизвикващи физически или физиологически промени, които на свой ред могат да доведат до загуба на интереса към секса в продължение на няколко месеца след раждането. След раждането, за партньорите е много важно – поне за ден - да принадлежат само един на друг, абстрахирани от бебето и децата. Това може да стане в тихи вечери, докато някои друг наглежда бебето или децата.

Често жените правят секс със своите партньори, макар да нямат и най-малкото желание за това. Понякога причината е в това, че партньорът не й допада или, че вече в отношенията им отсъства искреността и взаимното разбирателство, които биха помогнали разрешението на нейния сексуален проблем. Понякога отсъствието на сексуална реакция е свързано с последици от травматични състояния, които са от нейната младост.

При жените, както и при мъжете недостатъчната самоувереност може да доведе до усложнения в различните периоди на живота им. Има случаи когато жените започват да мислят, че губят своята привлекателност и женственост. Изменения в организма са свързани с настъпване на менопаузата или с операция с пълно или частично отделяне на матката или отстраняване на гърдата. Всичко това може да окаже разрушително въздействие на женското самосъзнание.

При всички случаи на сексуален проблем е необходимо жената да потърси помощ при специалист.

Любов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft