Билки за синдром на раздразненото черво

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Билки за синдром на раздразненото черво
35213

Страдащите се оплакват от болки в корема , общ дискомфорт и промени в ходенето по голяма нужда. Ето защо това е социално значимо заболяване, което нарушава качеството на живот.

Защо жените страдат по-често от този синдром?

Не е изяснено. Може би са по-чувствителни, реагират повече на движението вътре в червата.

Вероятно има и някакво хормонално влияние върху симптомите. При жените са по-чести някои болести, свързани с лабилната психика. Но напоследък мъжете все повече се включват в тази група, защото и те са подложени на стрес, с който трудно се справят. Като цяло обаче етиологията на заболяването е неясна. Това, което е известно, е, че понякога се развива след остри възпалителни заболявания и диария. Много често става дума за свръхчувствителност към болка и нарушена връзка мозък - черво.

Симптомите са болки в целия корем, общо усещане за дискомфорт, напрежение. Могат да бъдат съпроводени както със запек, така и с диария. Има една особеност - за да се постави окончателната диагноза, симптомите трябва да са налице поне от 6 месеца, като през последните 3 от тях да има поне три дни месечно оплаквания, тоест да има активност.

За съжаление няма лекарство за тази болест. Най-добрият подход е страдащият да смени начина си на живот. За някои симптоми може да се приемат временно лекарства, които да донесат облекчение. Освен това се препоръчва активно движение.

При болка може да се приемат спазмолитици. При подуване на корема класическите медикаменти са медицински въглен и панкреасен ензим. Напоследък билките стават все по-актуални в лечението на това заболяване. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft