Каква е разликата между белия и типовя хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Каква е разликата между белия и типовя хляб
14119

Хлябът е много полезен за здравето и рационалното хранене, въпреки че прекаляването с него може да предизвика покачване на килограмите.

Белият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.

То се смята за много по-полезно, отколкото е бялото брашно, тъй като типовото брашно съдържа повече полезни вещества, отколкото бялото рафинирано брашно.


В типовото брашно са запазени баластните вещества, то съдържа и по-малко въглехидрати в сравнение с бялото брашно. Типовият хляб се отличава от белия хляб по цвета на меката част. Тя е по-тъмна, отколкото меката част на белия хляб, и с характерен наситен вкус.

Типовият хляб се прави изцяло от типово брашно. В типовото брашно са запазени и всички витамини, които в бялото брашно се губят в процеса на рафиниране.

Типовото брашно съдържа повече минерали, отколкото бялото рафинирано брашно. То е запазило също така и ценните хранителни вещества, които се намират в страничната част на пшеничните зърна.

Типовият хляб съдържа много витамини от групата B , както и редица минерални соли. Типовото брашно се различава от бялото брашно с това, че съдържа полезни фибри, които се отразяват добре на здравето.


Типовият хляб кара организма да се чувства сит по-дълго време. Но типовият хляб е по-труден за усвояване от белия, затова не се препоръчва на хора с проблеми на храносмилателната система.

Въпреки че типовият хляб е много по-здравословен, отколкото белият хляб, той е по-труден за усвояване от организма на малките деца, както и на възрастните хора.

Типовият хляб е по-подходящ за хора, които искат да спазват определен режим на хранене и да се хранят здравословно . Хора, които спазват диета, могат да хапват филийки типов хляб, когато огладнеят, и изобщо да не хапват бял хляб.

Можете и сами да си опечете типов хляб вкъщи, тъй като в магазините се продава не само бяло, но също така и типово брашно. От типово брашно могат също така да се приготвят и други тестени изделия.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft