Защо маслото от мента е полезно за здравето

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо маслото от мента е полезно за здравето
49269

Маслото от мента , което се извлича от самото растение мента, е едно от най-старите билкови лекарства, използвани в традиционната медицина. Много хора намират вкуса на ментата приятен и вкусен.

Маслото от мента днес се добавя в множество индустриални продукти поради присъщите си химични свойства. Можем да го открием в лекарства, гелове, шампоани, пасти за зъби, вода за уста, репеленти, бонбони за смучене, цигари, сладолед, дъвки, билкови чайове. Научно доказано е, че маслото от мента помага за облекчаването на множество често срещани болежки и оплаквания. Скорошни сериозни изследвания показват положителни резултати и по отношение на способността на ментата да лекува някои процеси, типични за развитието на различни заболявания.

Маслото от мента е добре известно и популярно заради свежия си вкус и аромат. То съдържа химичните вещества ментон, ментол и ментил. Богато е на витамините С и А и също така съдържа големи количества от минералите манган, калий и мед. Тези уникални химични и хранителни свойства на маслото от мента го правят идеално за антимикробна, антисептична, антиспазмодична, антибактериална и анелгетична употреба.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft