Защо рибата може да бъде опасна храна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо рибата може да бъде опасна храна
2205

Някой мъдър човек беше казал, че няма лек и отрова, има доза. Същото важи и за храната. Дори прекомерната употреба на здравословните храни може да е вредна за вашия организъм. Има храни, които се ценят много заради изключителните им полезни свойства, но различни изследвания показват, че не винаги "суперхраните" са полезни за здравето. В настоящата статия ще обърнем по-специално внимание на рибата.

З ащо рибата може да бъде опасна храна?

Продуктът, който най-бързо се разваля е рибата, а пазарът й в страната е малък и недобре развит. Контролът върху качеството на добивната продукция, надзорът на водоемите и изискванията за съхранение, невинаги са на ниво.

Мазна риба е нож с две остриета

Богати на омега 3 мастни киселини са сьомга, скумрия и сардини. Те предпазват от сърдечни болести и хранят мозъка. Още повече, че съдържат и витамин А и витамин D. Мазните риби са сред малкото храни, които съдържат витамин D. Този витамин обикновено се произвежда в организма при излагането на слънчева светлина, което повишава нивото на "хормона на щастието" - серотонин.

Но бъдете внимателни, консумирането на мазни риби може да повиши риска от диабет. Не прекалявайте с тези от морски вид, защото пестицидите в морето, натрупващи се в мастните тъкани, намаляват способността на организма да произвежда инсулин и може да провокират развитието на захарната болест.

Наскоро проведено изследване с животни в Калифорния са установява, че наличието на токсини от този вид в организма може да предизвика затлъстяване в една по-късна възраст.

За да живеете спокойно и без здравословни смущения, се препоръчва порция от 140 грама мазна риба , не повече от 4 пъти седмично. Жените в репродуктивна възраст и децата съветваме да не консумират повече от 2 порции.

А при някои заболявания, като увреждане на жлъчката например, консумацията на мазна риба е строго забаранена!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft