Защо трябва да внимаваме с яйцата по Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Защо трябва да внимаваме с яйцата по Великден
5851

 

Обикновено по празниците хората се отпускат, отдават се на почивка и покрай веселбата забравят за опасностите, които застрашават здравето им. За какво да внимавате по Великден и как да изкарате празника си „безаварийно“?


По големите празници, какъвто е Великден, хората са най-застрашени от преяждане . Събрани около масата, унесени в сладки приказки, те не усещат кога са прекрачили границата на хранителния баланс. Преяждането може да доведе до неприятни последствия – стомашно-чревни разстройства, гадене, световъртеж, обриви. За да избегнете подобни проблеми, вземете мерки. Хранете се бавно, за да може организмът да усвоява храната.

Заменете някои продукти с други (например газирани напитки със сокове, млечния шоколад с натурален) и внимавайте кои храни смесвате. Вместо агнешко печено, заложете на „агнешка дроб чорба“. Специалисти твърдят, че когато „прекалите“ със супата, стомахът се разширява и организмът разбира веднага, че е време да приключи с храненето. Докато при други ястия тялото се нужда от средно 15мин. време, докато изпрати сигнал на мозъка, че вече сте сити.

 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Религиозни празници
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft