Защо ми закъснява цикъла?

вход през zajenata.bg
67372

В 80 на сто от случаите нарушението на менструалния цикъл се дължи на забременяване

Ако „червените дни” се бавят, първото, което ти идва наум, е бременност. Наистина най-често цикълът се нарушава именно по тази причина. Да се установи дали е така, е много лесно. Купи си от аптеката тест, който определя нивото на специфичния хормон на бременността в урината. На 5-7-ия ден на закъснението бременността може да се установи с ултразвуково изследване.
Нерядко закъсняването на менструацията се дължи на промени в климатичните условия, например след почивка в гореща страна. „Виновни” за сривове в цикъла може да бъдат и стресове, възпалителни заболявания на вътрешните полови органи, хормонални нарушения, физически претоварвания, а също резки промени в теглото – отслабване или затлъстяване.

Кое е нормално

Менструацията се смята за нормална, ако идва през 21-32 дни и продължава 3-6 дни. В периода на „критичните дни” жената губи около 150 мл кръв всекидневно. Всичко, което не се вписва в тези стандарти, се смята за нарушение на менструалния цикъл.

Открий „виновника”

Има различни видове нарушения на менструалния цикъл. Ето някои от тях.

- Аменорея – липса на менструация . Причините може да са увреждане на маточната кухина след аборт, хормонални нарушения, изтощение.

- Редки менструации , или олигоменорея /с интервал повече от 35 дни/. „Виновници” са хормонални нарушения на половата система и другите продуциращи хормони органи.

- Хипоменорея /продължителност на менструацията по-малко от 2 дни/ може да възникне след операции и възпалителни заболявания.

Причини за срив на менструалния цикъл

80% бременност
15% хормонални нарушения
5% други причини /аменорея, олигоменорея, хипоменорея, възпалителни заболявания на вътрешните полови органи и др./ 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за бременни"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft