Как да захранвате бебето

вход през zajenata.bg
20320

Здравето на вашето бебе зависи от пълноценната храна която ще получи. Храната е източник на изключително важните пълноценни белтъци, витамини и минерали, не бива да се забравя, че храната е и източник на енергия за вашето бебе. При захранване на бебе в определена последователност и постепенно се включва различни храни. Захранване на бебе се прави първоначално с кашички. В някои части на света захранването става с истински каши, а в други страни в това число и България захранването става с млечно-зеленчукови пюрета.

 

В случая, че жената има достатъчно количество кърма, която да е достатъчно за да задоволи нуждите на бебето, педиатрите препоръчват кърменето да продължи до шестия месец. Най-полезната храна за всяко бебе е е майчината кърма , чрез нея детето получава всички необходими хранителни вещества, растежни фактори, ензими и други. В много страни включително и България се препоръчва захранването да започне след като бебето навърши 6 месечна възраст.

След началото на захранването хранителния режим на бебето се изменя, то започва да приема пет пъти на ден храна, а самото времетраене между две последователни хранения също се увеличава. Това се дължи на факта, че тези храни са по-трудно разградими за младия бебешки организъм. Основни цели на захранване на детето е да придоби навици в началото да започне да гълта храната, а в следващия етап от захранването, когато се въведат по гъсти храни да се научи и да задъвква храната. Много интересен е и факта, че по време на захранването на бебето  привиква с вкуса на различни храни и в по-късен етап не е злояд.
 

Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft