Как да ускорите метаболизма си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да ускорите метаболизма си
58976

Метаболизмът (обмяна на вещества) е съвкупност от всички химични и физически процеси, необходими за поддържане на живота, включващи продукцията на клетъчна енергия, синтеза на необходими жизнени субстанции и разпадането на различни компоненти. В живия организъм постоянно се изразходва енергия, не само по време на умствена и физическа работа, но и по време на пълен покой.

Тялото ни работи непрестанно, за да гори калории и да изгаря мазнини. Всеки път, когато се храним, ензими в телесните клетки разграждат храната и я превръщат в енергия, която е необходима за биенето на сърцето, за умствената дейност и за дрижението на тялото. Скоростта на метаболизма зависи от това колко калории се приемат, колко калории се изразходват при дрижение или спорт и калориите, които се изгарят според генетичната предразположеност. Ускорен метаболизъм означава изгаряне на повече калории. Колкото повече горим, толкова по-лесно сваляме килограми.

До известна степен, метаболизма ни зависи от пол и гени. Но е факт, че можем да го ускорим като се храним правилно и спортуваме. А също така и чрез някои промени на дневните ни навици…

.

7 съвета за ускоряване на метаболизма :

Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft