Кои са опасните съставки в козметиката

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Кои са опасните съставки в козметиката
2141

Напоследък стана модно да се използват био продукти във всяка свера. Козметиката не прави изключение, но ако се зачетеш в етикетите на стандартните продукти, ще откриеш, че модната тенденция не е само прищявка.

Натуралните био продукти ти спестяват сериозни количества химия, която иначе нанаесена по кожата, прониква безпрепятствено в организма ти и се натрупва, като понижава имунитета и води до куп други нежелани реакции, най-малката от които е алергията.

С още по-голяма сила това важи за детската козметика , трябва да си наясно какво точно купуваш за детето, защото под етикета „детска козметика” или „медицинска козметика”, може да се крият продукти, съдържащи основно елементи на нефтохимическата индустрия. Всъщност клиентите често се лъжат от това, че много козметични линии се продават в аптеките и сякаш това гарантира тяхната безопасност, това е пълна заблуда.
По аптеките се продават всевъзможни продукти, никой не гарантира, че купеното от там ще ти спести стандартните дози химия. Бъди критичен потребител, чети етикетите, за да знаеш за какво точно си даваш парите и какво мажеш по кожата на детето и твоята.

Дори и най-престижни и скъпи марки съдържат консерванти , минерални масла, повърхностно активни вещества и други вредни за здравето елементи. За да си наясно с най-често срещаните сложни химични названия на етикета, ти предлагаме кратък речник.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft