Как да подредим красиво платата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да подредим красиво платата
5969

Украсата на плата може да бъде отделно направена с помощта на зеленчуци или с продуктите, използвани в платото. Но можете да не добавяте нищо, просто внимателно да подредите продуктите в чинията.

Шунката може да я подредите като фунии –всяко парче навивате внимателно. След това във всяко парче сложете половин краставица, като целта е да бъде отрязана на дължина.

Друг начин е във вече оформените фунии да сложите с помощта на шприц млечна салата. Така ще оформите цвете, после за дръжка може да сложите листа от зелен лук или стръкове магданоз.

За да стане истински ефектно, важно е да подредите продуктите в платото симетрично. От двата края на чинията сложете един и същ продукт, след което с всеки следващ продукт слагайте и от двете страни.


Можете да си напълните парчетата шунка с някаква салата – руска, млечна. После завивате парчетата като пурички – целта е да станат не много високи около 3 – 4 см. Следва да ги наредите в чиния – легнали или прави, както ви харесва.

За да станат красиви платата, подреждайте продуктите по цветове. Започнете с един цвят колбас, след това следващ и т.н. Ако предпочитате да бъдат по-различни платата, наредете ги хаотично, но отново с някаква идея – шунка в четирите края на платото, от лява на всяко парче еднакъв продукт и т.н.

Оформете като осмица палтото – използвайте салам или някакъв друг колбас. След това във вътрешната страна на двата образували сте кръга слагате парчета кашкавал, шайби яйца, някакъв друг колбас и т.н.

Ако използвате топено сирене на триъгълници, разположете 4 броя – целта е върховете на сиренето да се допират. След това между сиренцата може да нередите всякакви продукти, които желаете.

С помощта на половин зелка и клечки за зъби, оформете различно плато – нанизвате продукти на клечката, като шишче и забождате върху зелката. Целта е цялата зелка да бъде покрита с импровизираните шишчета, да не се вижда зелката.

Красиво плато се прави и с рибни деликатеси – 4-5 вида риба (веяна, солена, пушена, риба тон от консерва, топло-пушена). За да стане ефектно и неустоимо на вид дори за не толкова големи почитатели на рибните ястия, наредете в платото измити и подсушени листа от зелена салата.


Върху всяко листо подредете рибата, отгоре украсете с тънки кръгчета червен лук, малки и тънки парченца лимон. В средата на платото поставете издълбана питка и напълнена с хайвер, която пък можете да украсите с накълцани черни маслини.

Между листата с риба сложете по една малка топка масло, поръсена с копър или магданоз. Не забравяйте и препечените филийки хляб – нека да бъдат малки и тънки, а защо не и кръгли, разпределени по периферията на платото.

Допълнителна украса са резени лимон, завити на спирала или като розичка, както и такива, направени от морков. Целта е да има повече цветове, защото ако в облеклото това е признак на лош вкус, в храната шарената порция е наслада за очите и предварително усещане за вкусната храна, която предстои да консумираме.

Както е известно храната първо се възприема с очите , после с носа и накрая с небцето.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft