Как да оформите веждите си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да оформите веждите си
25345

Добре оформените вежди са рамката, която “отваря” очите. С буйни, събрани вежди, а ла Фрида Кало, визията губи. Ако веждите ви са естествено извити и добре почистени, очите ви ще изглеждат по-големи и ще ви придават по-младежки вид.


Вежди

В зависимост от търсения ефект, начините за оформяне на веждите са различни. Ако наскоро сте боядисали косата си по-светла или по-тъмна и не искате веждите да ви издадат, боядисайте ги и тях. След това трябва да изберете между оскубване с пинсета или кола маска. В повечето случаи професионалното оформяне на вежди включва малко кола маска, а след това почистване с пинсета. Ако ходите да оформяте веждите си 2-3 пъти годишно, ще се научите как да го правите сами вкъщи. Единственото, което се иска от вас, е да почиствате веднъж или два пъти седмично с пинсета.

Късите и прави вежди подмладяват лицето. Гъстите и извити вежди не подхождат на тънки и прави устни, и ъгловато лице. Ако имате ниско чело, отстранете излишните косми от горната страна на веждите. Дъгообразно извитите вежди придават учудено изражение на лицето. Те подхождат на жени с по-остри черти и с увиснали горни клепачи. Много черните вежди е добре малко да се изсветлят.

Съвети за скубане на вежди

При скубане на веждите може да допуснете някои доста неприятни грешки и в резултат да изглеждате постоянно изненадана, лукава, инжектирана с ботокс или най-лошото – с изкривена физиономия. Затова винаги почиствайте веждите си при силна светлина и си купете увеличително огледало.

Подстрижете дългите косми с ножичка за нокти.

Старайте се да постигнете естествена извивка, по-дебела във вътрешния ъгъл на окото и изтъняваща навън. Съсредоточете се върху подчертаването й, като скубете около нея, отгоре и отдолу. Не е вярно, че не трябва да скубете над веждата, напротив, препоръчително е.

Всяка вежда трябва да започва точно над ъгъла на окото и да има същата ширина като тази на окото. Поставете молив отвесно отстрани на носа и премахнете с пинсета всеки щръкнал или случаен косъм върху носната кост, отвъд молива.

За да видите къде трябва да свършва веждата ви, поставете молива диагонално от ноздрата до края на окото и изскубете косъмчетата под молива, за да откриете очите и да нямате сънен вид.


За по-завършен вид разрешете веждите си настрани с малка четка за зъби или четка за вежди. Пригладете ги с вазелин или малко овлажнител. Ако са много непокорни, купете си гел за вежди. С пригладени вежди инаги ще изглеждате добре поддържана.

Почиствайте веждите си или след баня, когато порите са малко по-отворени, или след като поставите топло влажно парче памучен плат върху челото. Скубането ще става по-лесно, ако опъвате колкото е възможно повече кожата. Винаги скубете по посока на растежа на косъмчетата, за да намалите болката, а след това положете върху веждите кубчета лед, за да намалите зачервяването и да облекчите паренето.

Ако веждите ви са с еднаква плътност, тогава няма да имате нужда от молив. Ако обаче сте ги изскубали прекалено и се налага да ги „възстановите“, тогава моливът е наложителен. Избягвайте да правите плътни линии, използвайте молив и сенки за очи. Гледайте сянката да е с цвета на косата или малко по-тъмна и я положете с малка четчица. Не правете корекцията прекалено тъмна, за да не придобиете изкуствен вид.

Перманентен грим за вежди
Перманентният грим за вежди се прави в козметичен салон. Представлява полутрайна татуировка, която пигментира епидермиса. Малките нарисувани косъмчета удължават късите вежди, заместват изскубаните косми, които са спрели да изникват и уеднаквяват природно нееднаквите вежди.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа,кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft