Как да откажем цигарите без да напълняваме

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да откажем цигарите без да напълняваме
17515

Ако сте пушач , най-здравословното решение, което можете да вземете е да скъсате с този вреден навик завинаги. За съжаление спирането на цигарите често върви ръка за ръка с напълняването. Известно е, че цигарите ускоряват метаболизма. Една кутия цигари на ден, гори около 250 калории. Този излишък на калории, все пак може да бъде компенсиран с правилен хранителен режим и регулярни физически упражнения.
Когато осъзнаете какви са предимствата на живот без цигари, ще разберете, че рискът да качите някой друг килограм със сигурност си заслужва. Белите дробове, сърцето и артериите ще започнат да се възстановяват почти веднага след последната „дръпка”. Кожата ви ще се изчисти, ноктите ви ще спрат да изглеждат жълти, дъхът ви ще стане по-добър, а зъбите по-бели.

Как да откажем цигарите без да напълняваме

1. Открийте действията, които задействат във вас желанието да пушите, и заместете навика с нещо друго (но не с ядене). Примерно, ако сте свикнали да пушите всеки път след като се нахраните, вместо да запалите цигара си измийте зъбите. Никотиновия глад би трябвало да изчезне няколко дни след спирането на цигарите. Ако имате нужда от сладка храна, опитвайте се да избирате такава, която без захар.

2. Намерете ново занимание за устата си – дъвчене на дъвка, целина, моркови, дъвки. Клечка за зъби, с която да си играете, също върши работа. Така прехода ще е по-плавен.

3. Пробвайте да се фокусирате върху положителните ефекти. Някои хора си помагат с книги или с когнитивно-поведенческа терапия.

Относно теглото си пробвайте да определите за себе си няколко основни правила и се придържайте към тях без значение дали ви се пуши. Такива правила могат да бъдат:

1. Яжте по-често малки порции храна. Така ще ускорите метаболизма си и ще избегнете преяждане.

2. Яжте храни с фибри понеже те засищат по-бързо.

3. Набавяйте повечко вода за организма си. Не става дума толкова за това колко вода пиете, колкото за това колко вода приемате чрез зеленчуци и плодове. Това е най-добрия начин по-който можете да хидратирате организма си без да се опасявате, че водата, която приемате може да не е достатъчно добра за здравето ви.

4. Правете упражнения. Вместо да запалите цигара след обяда си, направете разходка. Движението е здраве.

Други съвети за отказване на цигарите:

  Първо планирайте! Определете точна дата на деня, в който ще спрете да пушите. Дайте си време през, което ще се настроите психически за новия си живот без цигари.
· Определете при какви обстоятелства се появява желанието да запалите. Опитвайте се да избягвате такива ситуации, ако е възможно.
· Пийте много вода (поне по 2л. на ден). Това ще поддържа организма ви хидратиран, а стомаха ви пълен.
· Хранете се здравословно. Спирането на цигарите ще повиши вашия апетит. Всеки път, когато ви се прииска да задоволите „никотиновия глад” с храна, хапвайте по нещо здравословно, като плодове, зеленчуци и ядки.
· Поддържайте висока физическа активност. Това ще ви помогне да спрете цигарите и ще се отрази добре на вашата фигура.
· Придържайте се към изпитания метод. Използвайте никотинови заместители , като дъвки и лепенки.
· Бъдете постоянни. Ако издържите първите 2 седмици, има голяма вероятност да успеете.
· Дори когато килограмите започнат да се трупат, не посягайте към цигарите. Това е само временно. Можете да се погрижите за излишните килограми по-късно.

Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft