Кои са най-честите имитиращи продукти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кои са най-честите имитиращи продукти
847

Много храни, които консумираме всеки ден, са представени за нещо, което всъщност не са. Ситуацията в случая прилича на репликите на чанти и тоалети на известни марки, но става въпрос за хранителни продукти.

В имитиращите продукти се добавят различни добавки, които заместват натуралните и по този начин продуктът става по-евтин. И докато имитациите на чанти и тоалети просто издават, че човек няма достатъчно средства за оригиналите, имитиращите храни могат да увредят здравето.


Сред най-често срещаните имитиращи продукти е портокаловият сок . Има много производители, които се правят не от истински портокали, а от сухи смеси, съдържащи захар, царевичен сироп, натриев глутамат, изсушена портокалова пулпа. Всичко това се смесва с вода и се получава портокалов сок, който е имитация.

Медът е имуностимулант и трудно се имитира, но по-евтините видове мед съдържат захарен сироп и други видове подсладители.


Маслото от трюфели е често заменяно от различни видове изкуствени ароматизатори и оцветители, които се продават като масло от истински трюфели.

Продуктите, които съдържат боровинки, много често не съдържат всъщност боровинки, а оцветители, ароматизатори, подобрители на вкуса, царевичен сироп и хидрогенизирани мазнини.


Млякото е един от често срещаните имитиращи продукти. Някои видове мляко съдържат различни видове подобрители на вкуса, сухо мляко и различни видове подсладители.

Рибата е един от имитиращите продукти – често рибата, която се продава като уловена от дивата природа, е отглеждана в рибарници, което променя качеството й.

Шафранът е сред имитиращите продукти. Това е много скъпа подправка, но всъщност често се получава така, че не се продава шафран, а различни видове изсушени и стрити на прах растения, които са с подобрители на вкуса и оцветители.

Зехтинът също е от имитиращите продукти. Най-често срещаната измама е от гледна точка на качеството, освен това зехтин, който не е произведен в Италия, често се продава като италиански. Често зехтинът е подобрен със соево и палмово олио.

Сокът от нар също е от често срещаните имитации на хранителни продукти. Но често се случва в сока от нар да има повече сок от круша и добавки като фруктозен сироп от царевица.

Колкото и да е жалко, кафето също е имитиращ продукт понякога. Това се случва, когато кафето се подобрява с различни добавки и ароматизатори – но това се отнася за смляното кафе.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft