Как да се предпазите от разширените вени

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да се предпазите от разширените вени
8480

Смятате, че е невъзможно да се спре влошаването на варикозните вени ? Проучванията в тази област показват точно обратното. С подходящи грижи е възможно да предотвратим образуването на нови разширения по тези кръвоносни съдове.


Съветите:

Избягвайте да стоите или седите продължително време . Ако това е невъзможно, постарайте се най-малкото непрекъснато да сменяте позицията на тялото и да си осигурите поне 30 минути движение на ден. Не е препоръчително и да кръстосвате крака.

Непременно редовно почивайте, ставайте . Помислете как можете по-често да повдигате краката си на високо, дори в работата. Да си осигурите малка табуретка под бюрото не е вариант за пренебрегване. Мярката несъмнено ще подобри кръвообращението.
Вкъщи вдигането на краката трябва да е на височината на сърцето. Подложете няколко възглавници под прасците и ходилата при легнало положение. Така болката и дискомфортът в краката значително ще намалеят.

Редовните упражнения подобряват кръвообращението , което се отразява и на здравето на вените в долните крайници. Спортът допринася и за стегната фигура и тегло в норма, които по принцип са от факторите, предразполагащи образуването на разширени вени и сърдечносъдови заболявания. Фитнесът не е за пренебрегване дори още повече при налично заболяване, тъй като той се отразява благоприятно на тонуса на целия организъм и психиката.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft