В кои продукти най-често се съдържа ГМО

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
В кои продукти най-често се съдържа ГМО
13761


Има хиляди продукти, в които се съдържа ГМО. Но обозначение за това няма. Наскоро екологични организации обявиха най-популярните храни , изцяло генно обработени.

Това са канола (рапица) масло, лецитина, соевото масло, памучното масло, соеви сос, царевичното масло и нишесте, царевичния сироп и соевия белтък . Те са доказано вредни за човешкото здраве. Но те не са единствените.

Един от аналозите на хранителните продукти е соята . Използва се за подобряване на местни и млечни стоки. Или поне така твърдят производителите.


С добавянето на соя реално се пести от натуралните компоненти мляко и месо, които чисто и просто се заменят с ГМО добавката соев протеин. Той се съдържа навсякъде – във всички видове салами, шунки, луканки, наденици, кренвирши и др.

Чрез добавяне на соевия сурогат се постига поевтиняване на производството за сметка на натуралния компонент. Но това вреди сериозно на консуматорите. Изследване, проведено през 50-те години, доказва наличието не вещества в соята, влияещи пагубно върху щитовидната жлеза.


Честата употреба на соя, която е неминуема при купуването и употребата на ГМО продукти може да доведе до хроничната неспособност да се усвояват аминокиселини, което води до допълнителни нарушения в човешкия организъм.

До 30 гр. соя на ден водят до развитието на гуша и други заболявания, казват японските изследователи. Медици от Корнелския университет пък установяват, че деца, приемали големи количества соево мляко , развиват диабет.

Западната преса кръсти храните мутанти "Франкенфууд", по аналогия с митичното чудовище Франкенщайн.

Производството на генно модифицирани храни е оправдано от учените, които казват, че ще спасят планетата от глад. Едно от най-интересните им (и плашещи) постижения е царевица, която е устойчива на сушата.

За да го постигнат, е изолиран ген от скорпион, който е вкаран в кочана. Доматите, които ядем през зимата пък, са получени от вкараната в тях ДНК на сьомга, която е студоустойчива.

Проблема с тези кръстоски е, че се правят между три царства - това на животните, на растенията, а в крайна сметка и на хората. Древните мъдреци са казали човек е това, с което се храни.

Я проблемът е в това, че тялото ни още е на еволюционно ниво, а сблъсъкът на миналото и бъдещето води до аномалии, като затлъстяване, алергии, дори смъртни случаи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft