Мъдър съсед ми препоръча: „Краставиците наистина обичат каша.“ Давам я вече 3 години и реколтата винаги е голяма

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Мъдър съсед ми препоръча: „Краставиците наистина обичат каша.“ Давам я вече 3 години и реколтата винаги е голяма
111990
Мъдър съсед ми препоръча: „Краставиците наистина обичат каша.“ Давам я вече 3 години и реколтата винаги е голяма

Моята градина ежегодно радва с отлична реколта от краставици, които се отличават с хрупкав вкус и здрав вид. Отдавам този успех на използването на специален тор - каша.

Както веднъж ми каза опитен съсед, кашата има чудесен ефект не само върху хората, но и върху растенията.

Защо да използвате каша?

Кашата съдържа много полезни елементи, включително желязо и аминокиселини, както и микро- и макроелементи. Основата на този тор е дрождите, които имат благоприятен ефект върху много култури, особено краставиците.

Използването на каша стимулира растежа на растенията, повишава устойчивостта им към болести и неблагоприятни климатични условия. Краставиците започват да дават плодове по-рано от обикновено и продължават да дават изобилни реколти дълго време.

Кашата е подходяща не само за възрастни растения, но и за подхранване на разсад, както и за предварителна обработка на семена преди засаждане. Този продукт също така помага за подобряване на плодородието на почвата.

Как да използваме каша?

Торенето с каша обикновено се извършва по коренов метод, за предпочитане вечер. Препоръчително е лехите да се напоят добре преди торене. Достатъчно е да извършите до три такива процедури на сезон.

Как се приготвя каша ?
Препоръчвам две изпитани рецепти:

1.Вземете 10-литрова кофа, изсипете топла вода в нея и добавете 10-15 грама суха мая и 60-80 грама захар. Разбъркайте добре и оставете да престои 5-6 часа. Преди употреба разредете разтвора с вода в съотношение 1:10 и го изсипете под корена на всяко растение, като изразходвате 1 литър на храст.

2. Залейте 1 кг натрошен хляб в 10 литра топла вода и оставете за едно денонощие. След това добавете 300 грама дървесна пепел, разбъркайте добре и прецедете. Получената течност се разрежда с вода в съотношение 1:4 и се извършва кореново подхранване.

Правилно приготвената и навременна каша гарантира здравословен растеж и висок добив на краставици, което ги прави силни и вкусни.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft