10 начина да повишиш самочувствието си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
10 начина да повишиш самочувствието си
33809

1. Поне по един час на ден отделяй за любимото си занимание
Хобито успокоява нервите и се отразява положително на самооценката. Това е един от малкото случаи, когато правиш нещо не защото си длъжна, а защото искаш. Ако хобито ти има и практична страна, то просто няма цена!

2. Поглези се с шопинг, купи си нещо за душата
Дори да си купиш нещо непотребно, това ще ти донесе удовлетворение - просто защото си си го позволила. Шопингът премахва стреса - докато зяпаме по магазините, ние се отдаваме на мечти и забравяме проблемите.

3. Заеми се с благотворителност, помагай на хората
Ние намираме у себе си недостатъци, защото няма за какво да се тревожим. Огледай се! Около теб има болни, стари хора, изоставени деца и бездомни животни с истински, а не измислени проблеми. Твоята помощ ще им бъде от полза и ще ти даде възможност да погледнеш на себе си от друга страна.

4. Прави си списък на своите постижения и от време на време го препрочитай
Усвоила си нова компютърна програма? Отслабнала си с 5 кг? Научила си се да караш автомобил? Не забравяй да запишеш всичко това в бележника си! Така винаги ще можеш да видиш черно на бяло какъв забележителен човек си.

5. Научи детето си на нещо ново , интересно, полезно
Дори да нямаш свои деца, направи нещо за племенниците си, за отрочетата на приятелите си. Научи ги на нещо интересно. Това ще направи огромно впечатление на децата. Тяхното възхищение и радост ще ти помогнат да осъзнаеш собствената си уникалност.

6. Овладей нещо ново за себе си и полезно за околните
Човек може да се усъвършенства до безкрайност. Не е важно какъв е мащабът на постиженията му. Важно е движението напред. Ти израстваш в собствените си очи и получаваш още един повод да си кажеш: "Страхотна съм!"

7. Пей силно в банята по време на водни процедури
Психолозите са категорични, че това особено силно подпомага повишаването на самооценката. Слухът и гласът нямат значение - при пеенето се нормализира дишането и самочувствието се повишава автоматично.

8. Редовно спортувай или танцувай
При изпълняване на ритмични физически упражнения в кръвта се отделят ендорфини - хормони на радостта. Не е задължително да забиваш олимпийски рекорди!

9. По-често слушай комплименти по адрес на роднините и любимите си хора
Когато ти казват какъв чудесен съпруг имаш, приемай това като комплимент... за себе си. Защото си успяла да си намериш такъв страхотен мъж!

10. Непременно празнувай рождения си ден
Това е чудесен начин да чуеш за себе си толкова много хубави неща! Използвай този единствен ден в годината за пълен купон и преди всичко за собствен пиар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft