3-годишни избягаха от детската градина - вдигнаха персонал и родители на крак!

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
3-годишни избягаха от детската градина - вдигнаха персонал и родители на крак!
2982
Източник: bgdnes.bg
3-годишни избягаха от детската градина - вдигнаха персонал и родители на крак!

Доколко сме сигурни в способността на възпитатели и охрана в детските градини да осигурят сигурността на децата ни? Сигурно ще се запитате това, след като прочетете следния абсурден случай от столична детска градина.

Три 3-годишни деца избягаха от детска градина в столицата, предаде bTV. Случайни граждани ги върнали в детското заведение, след като ги срещнали на Кооперативния пазар в жк "Люлин" в понеделник около 9:30 часа.

Всичко се е случило в рамките на 5-6 минути, увери директорката на детската градина Дочка Мичева.

По думите ѝ е направено всичко възможно те да бъдат върнати невредими.

"Децата са били вътре. И за мен е загадка как са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече", разказа Мичева.

Директорката се е свързала с администрацията на район "Люлин" и с родителите на децата. По думите ѝ в социалните мрежи историята е "украсена".

Дочка Мичева посочи, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

"При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори", заяви директорката.

Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит. Той каза, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай.

"За нас санкциите по-скоро са последваща мярка и въпросът не е как се е случило, а защо. За съжаление, имаме информация, че това не е първият случай на територията на общината. Имаме информация и за други подобни случаи. За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора", каза бащата.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft