7 йога пози, които ще повдигнат и стегнат гърдите ви (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
7 йога пози, които ще повдигнат и стегнат гърдите ви (снимки)
16786
7 йога пози, които ще повдигнат и стегнат гърдите ви (снимки)

Ние  сме убедени, че всеки е способен да изгради тялото на мечтите си. Събрахме най -ефективните пози за йога, които не само ще подобрят формата на гърдите ви и обема на белите дробове, но и ще ви накарат да се почувствате силни и здрави.

 

Поза на воин

Вирабабдрасана или позата на воина не само ще ви накара да почувствате силата си, но и ще ви помогне да удължите гръдния кош и да го направите еластичен и активен:

Поставете краката си широко раздалечени, успоредни един на друг.
Завъртете левия си крак наляво на 90 градуса, а десния крак навътре. Издишайте и огънете лявото коляно.
Десният крак трябва да остане прав. Вдигнете ръцете си и ги поставете на една линия с раменете си. Завъртете главата си наляво, гледайки китката си.
Повторете 7-10 пъти, след това направете същото от дясната страна.

 

Поза на триъгълник

Триконасана или позата на триъгълника ще освободи и укрепи гръдния ви кош, ще разтегне гръбначния стълб и ще подобри притока на кръв:

 

Поставете краката си широко раздалечени. Завъртете наляво на 90 градуса, а на дясното на 15 градуса.
Докоснете левия си глезен с лявата ръка (с течение на времето ще можете да поставите отворената си длан на пода) и да протегнете дясната си ръка нагоре, така че ръцете ви да правят права линия. Дръжте коленете и гръбнака също изправени.


Обърнете лицето си нагоре и погледнете пръстите си. След това повторете упражнението с другата страна.

 

Поза на Кобрата

Бухангасана или позата на Кобрата помага за увеличаване на обема на белите дробове, разтягане на гръдните мускули, укрепване на коремните мускули и подобряване на стойката ви:

Легнете по корем и вдишайте дълбоко. Бавно повдигнете торса и дръжте долната част на тялото едновременно до пода. Баланс на краката и ръцете.

Повдигнете главата си и погледнете нагоре.

Бавно издишайте и заемете първоначалната позиция. Опитайте се да увеличавате времето, в което оставате в позата с всяко повторение.

 

Поза на лък

Дханурасана или позата на лъка се препоръчва на всички, които имат болки в гърба. Това упражнение помага за разтягане на целия гръбначен стълб и красиво оформя гърдите ви:

 

Легнете по корем, издишайте, огънете коленете си и ги повдигнете зад вас към главата. Опитайте да държите глезените си с ръце.

Сега отново бавно издишайте и издърпайте краката и ръцете нагоре, доколкото можете. Бедрата и гърдите ви трябва да се повдигат от пода, а вие трябва да балансирате по корем.Опитайте се да останете в това положение за 30 секунди.

 

Поза на колело

Чакрасана или позата на колелото ви помага да разтегнете гръдния кош, гръбначния стълб и шията, повдига умората и лекува главоболие:

Легнете по гръб и поставете краката си малко повече от ширината на раменете, след което ги издърпайте към задните части.
Поставете ръцете си зад главата си с длани надолу с пръсти, сочещи към гърба ви. Издишайте и повдигнете гърдите и бедрата възможно най -високо.
Опитайте се да изправите ръцете си напълно. Останете в това положение за 30 секунди.

 

Челна стойка на глава

Саламба Сирсасана или поддържаната стойка на глава е полезна за връзките и мускулите на гръбначния стълб и гръдния кош. Подобрява дишането и притока на кръв, но се препоръчва само на опитните:

Застанете на колене и поставете предмишниците си на пода. Плетете пръстите си заедно, за да образувате купа, след това поставете горната част на главата си върху постелката, така че задната част на главата да е в „купата“.


Свийте коленете си, издишайте и повдигнете краката си от земята.
Изпънете краката си нагоре и останете така от 30 секунди до 2 минути, в зависимост от способностите ви.

 

Поза на камила

Устрасана или позата на камилата е ефективна срещу болки в гърба. Тя също така увеличава обема на белите дробове и укрепва гръдния кош:

Застанете на колене и сложете краката си заедно.

Бавно се наведете назад и поставете ръцете си на петите. След това извийте гърба си и разтегнете ребрата си. Главата ви трябва да бъде издърпана на пода.


Останете така 30 секунди и заемете първоначалната позиция.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft