8-те части на тялото, които издават истинската възраст на една жена:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
8-те части на тялото, които издават истинската възраст на една жена:
7316
8-те части на тялото, които издават истинската възраст на една жена:

Всички познаваме жени далеч над средната възраст, които сякаш са неподвластни на времето и изглеждат много по-млади от годините си. Но колкото и да се поддържа една жена с редовни козметични процедури, все пак има части на тялото , които издават истинската ѝ възраст

Тези участъци от женското тяло изискват повечко грижи, защото са най-сигурните носители на първите симптоми на стареене .

Ето ги и 8-те части на тялото, които издават възрастта на една жена :

Лакти и колене:

лакти възраст

Кожните гънки по тези места са много неприятни и е препоръчително непрекъснато да се овлажняват и да се натъркват със скраб поне веднъж седмично.

Клепачи:

вежди възраст

С възрастта тънката кожа на клепачите се разтяга, а мускулите стават по-слаби. За съжаление, това може да доведе до излишна мазнина под долния и горния клепач, създавайки торбички под очите.

Можете да предприемете някои действия, които могат да помогнат за решаването на този проблем: консумирайте по-малко сол, пийте повече вода и си осигурете достатъчно сън в допълнение към правилното хранене. По-добре е да се сбогувате с цигарите: никотинът влияе негативно на колагена в кожата. В някои случаи (при наличие на тежки хернии) се препоръчва хирургична корекция.

Коса:

коса и възраст

Косата не само става по-тънка и посивява с възрастта, но и става по-суха и чуплива, предразположена към косопад.

Можете да добавите необходимата влага с помощта на естествени масла, като прилагате и съответните продукти за грижа против стареене на скалпа и косата.

Боядисвайте редовно косата си и я подхранвайте редовно с качествени родукти. Не използвайте неподходящи шампоани и балсами.

Зъби:

С напредване на възрастта се наблюдава и пожълтяване на зъбите. Ходете по- често на стоматолог и следете здравето и белотата на зъбите си.

Уши и нос:

Те са първите издайници на възрастта, тъй като се удължават с възрастта заради хрущялната си структура. Меката част на ухото увисва, след това и края на носа.

Ръце:

ръце и възраст

Постоянно изложени на външни влияния, ръцете ви вероятно издават възрастта ви повече от която и да е друга част на тялото.

Излагането на слънце е най-големият виновник за появата на възрастови петна по ръцете. Поради това е необходимо там да се прилага слънцезащитен крем с висок фактор.

Кожата на ръцете най-често влиза в контакт с химикали, които са част от продуктите, които използвате ежедневно. Намалете контакта с тях до минимум, ако искате да поддържате ръцете си млади. Използвайте защитни ръкавици, когато вършите всякаква домакинска работа. Не забравяйте да нанасяте крем за ръце поне веднъж на ден.

Шията:

шия и възраст

Шията често изглежда по-стара от лицето, най-вече защото кожата в тази област е по-тънка, отколкото на лицето. Превантивните мерки, като например използването на същите продукти, които нанасяте и върху лицето, самомасаж и специални упражнения за шията, са добра идея, ако ги приложите преди драстичната промяна на шията.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft