9 съвета за по-здрави и красиви нокти на ръцете и краката

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за маникюр
9 съвета за по-здрави и красиви нокти на ръцете и краката
9598

За да бъдат здрави и красиви ноктите ви е важно те да бъдат добре хидратирани. Нанасяйте по малко количество крем за ръце след всяко миене, като го втривате в самите нокти и в кожичките около тях. Правете това всеки път, когато почувствате ноктите и ръцете си сухи. Носете крама за ръце в дамската чанта, за да ви бъде винаги под ръка. Използвайте го навсякъде, където ви потрябва. Можете да мажете и самата нокътна плочка, както и под нея с рициново или бадемово масло. Хубавото е, че те съдържат много витамини, което е от страхотна полза за състоянието на ноктите и ръцете ви. Ако пък въобще нямате под ръка кремове и масла, просто отскочете до кухнята и се намажете с обикновено олио за готвене – това също ще ви помогне.

Желателно е да ползвате домакински ръкавици всеки път, когато вършите домакинска работа или миете чинии. Повечето неща, които вършите вкъщи ( които за съжаление няма как да подминем) са същинско убийство за ноктите ви. За да защитите ръцете си от мръсотията и вредните разяждащи почистващи препарати, просто използвайте домакински ръкавици. За още по-добър ефект – намажете обилно с крем за ръце, преди да ги поставите.

Когато избутвате кожичките си , го правете го под ъгъл от 45 градуса и бъдете изключително внимателни.. Ако не внимавате, ще увредите самата кожичка и цялостната здравина на ноктите.

Подрязвайте ноктите на палците на краката си в права линия, за да не се получат болезнените врязвания. Това е много важно, особено ако страдате от диабет.

Изчакайте около 2 минути преди да подсушите ръцете си, след като сте мили чинии, или сте взимали душ. Освен това подсушавайте старателно пръстите на краката си, особено ако сте посещавали обществен басейн. Ако ги оставите влажни, създавате прекрасни условия за развитието на гъбички.

Проветрявайте редовно ботушите и спортните си обувки. Желателно е да имате по два чифта от всеки, за да не ви се налага да обувате краката си във влажни, потни обувки, което може да доведе до инфекция и неприятни, упорити гъбични заболявания.

Носете само памучни чорапи. Те усвояват влагата перфектно, а й самата материя предпазва от инфекции, гъбички и лоша миризма.

Поддържайте здравето и красотата на маникюра си, като редовно сменяте лака и използвате подхранваща основа или заздравител.

За да станат по-здрави ноктите ви , приемайте по 300 микрограма витамин В биотин от 2 до 4 пъти дневно. Преди години ветеринарите направили откритието, че биотинът правел копитата на конете по-здрави. Копитата са създадени от същите вещества като ноктите на хората.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красив маникюр
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft