Айвар

вход през zajenata.bg
Айвар
admin
Добавена от: admin
10735
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг червени чушки
500 г патладжани
150 мл олио
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
оцет

олио (допълнително)

Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват. Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо). Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус). Сместа се вари на тих огън до сгъстяване. Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух. Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.

Бележки: Айварът е вкусен както прясно приготвен, така и след 1 месец. Може да бъде приготвен в блендер. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft