Ако искате печени ребра, които се разпадат от кокала и се топят в устата като локум, следвайте тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако искате печени ребра, които се разпадат от кокала и се топят в устата като локум, следвайте тази рецепта:
Ако искате печени ребра, които се разпадат от кокала и се топят в устата като локум, следвайте...
2351
Източник: За Жената
Ако искате печени ребра, които се разпадат от кокала и се топят в устата като локум, следвайте тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Добре дошли в рецептата за перфектни ребра, приготвени на фурна, където месото е толкова крехко, че буквално се топи в устата ви.

Тази рецепта за свински ребра гарантира сочен и богат вкус, подправен с ароматна смес и завършен с вкусен барбекю сос.

Идеална за тези, които искат да се насладят на първокласно гастрономическо изживяване без нужда от оборудване за печене на скара, тази рецепта е лесна за приготвяне и дава впечатляващи резултати.

Идеално е за специални поводи или за уютна вечеря със семейството и приятелите. Ето какво ви е необходимо за Съвършените печени ребра на фурна :

съвършени ребра

Снимка: YouTube

Съвършените печени ребра на фурна

Необходими съставки:

  • 1,1 кг свински ребра
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка сушен джинджифил
  • 1 чаена лъжичка сушен чесън
  • 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 1 чаена лъжичка сладък или пушен пипер на прах
  • смлян черен пипер на вкус
  • 100 мл портокалов сок
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 2 супени лъжици барбекю сос (за предпочитане с вкус на слива)
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 1 супена лъжица ябълково пюре
  • 1/2 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

1.

Отстранете мембраната от задната част на ребрата, за да се усвоят по-добре подправките и да се получи по-равномерен резултат.

2. В купа смесете 1 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка сушен джинджифил, 1 чаена лъжичка сушен чесън, 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър, 1 чаена лъжичка сладък или пушен червен пипер на прах и смлян черен пипер на вкус.

3. Нанесете сместа от подправки равномерно от всички страни на ребрата, втрийте я добре в месото и ги оставете да се мариноват в хладилник поне 2-3 часа, а за предпочитане цяла нощ за максимален вкус.

ребра с подправки

Снимка: YouTube

мариновани ребра

Снимка: YouTube

4. Загрейте фурната до 180°C.

5. Увийте ребрата в хартия за печене, след това в алуминиево фолио, за да запазят сочността си. Печете в предварително загрята фурна за 2 часа.

ребра във фолио

Снимка: YouTube

6. Междувременно пригответе соса. В тенджера смесете 100 мл портокалов сок, 1 чаена лъжичка мед, 2 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици кетчуп, 2 супени лъжици барбекю сос, 1 чаена лъжичка горчица, 1 супена лъжица ябълково пюре и 1/2 чаена лъжичка сол.

портокалов сок сос

Снимка: YouTube

Поставете тенджерата на среден огън, като бъркате непрекъснато, и оставете сместа да заври. След като заври, варете още 1 минута, след което свалете от котлона.

7. След 2 часа печене извадете ребрата от фурната, внимателно ги разопаковайте и ги намажете обилно с приготвения сос.

ребра от фурната

Снимка: YouTube

сос за ребра

Снимка: YouTube

8. Върнете ребрата във фурната (без фолио) и печете още 30 минути на 180°C, за да се карамелизира сосът и да се получи хрупкава повърхност.

ребра в хартия за печене

Снимка: YouTube

9. Извадете ребрата от фурната, оставете ги да починат няколко минути, след което ги сервирайте топли.

ребра от фурната

Снимка: YouTube

Сервиране:

Тези ребра са идеални с гарнитура от печени картофи, прясна салата или сезонни зеленчуци. Насладете се на богатия им вкус и невероятната им крехкост!

сочни ребра на фурна

Снимка: YouTube

сочни ребра на фурна

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft