Невероятните ползи от червената леща

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Антиоксидантите в червената леща
108391
Антиоксидантите в червената леща

Антиоксидантите в червената леща

Антиоксиданти. В червената леща се съдържат антиоксиданти, подобни на тези в чая и червеното вино.

Фолиева киселина. ¼ чаша червена леща съдържа около 25% от необходимата ви доза фолиева киселина. Тя помага за понижаване нивото на аминокиселината хомоцистеин. Натрупването на хомоцистеин може да повреди стените на артериите и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Фолиевата киселина предпазва от анемия и спомага за създаването на нормални червени кръвни клетки. Редовният й прием е много важен за бременните жени и кърмачетата.

Фосфор, калий, магнезий. Червената леща е богата на тези минерали, които засилват нервната система, грижат се за добрата работа на метаболизма и поддържат тялото ви в перфектна форма.

1 2
3
4
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft