Бабината питка със сиренце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бабината питка със сиренце
Бабината питка със сиренце
admin
Добавена от: admin
103019
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

120 г кисело мляко
около 200 г сирене
1 яйце
1 яйце за намазване на питката
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
малко сол
брашно колкото поеме
за поръсване - сусамено семе, малко настърган кашкавал

Замесва се умерено твърдо тесто от киселото мляко, 250 мл вода, яйцето, содата, малко сол и брашно колкото поеме. Омесва се добре и се разточва на лист с дебелина около 2 сантиметра. Поръсва се с настърганото сирене и се сгъва на квадрат. Омесва се отново и се слага в намаслена тавичка, намазва се отгоре с яйце, поръсва се със сусама и настъргания кашкавал и се пече в умерена фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft