Бабината питка със сиренце
    
    
    
                
            
                27 Март 2013
            
            
            103253
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	120 г кисело мляко
	около 200 г сирене
	1 яйце
	1 яйце за намазване на питката
	1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
	малко сол
	брашно колкото поеме
	за поръсване - сусамено семе, малко настърган кашкавал
Замесва се умерено твърдо тесто от киселото мляко, 250 мл вода, яйцето, содата, малко сол и брашно колкото поеме. Омесва се добре и се разточва на лист с дебелина около 2 сантиметра. Поръсва се с настърганото сирене и се сгъва на квадрат. Омесва се отново и се слага в намаслена тавичка, намазва се отгоре с яйце, поръсва се със сусама и настъргания кашкавал и се пече в умерена фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








