Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи
Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи
admin
Добавена от: admin
101317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша захар
2 яйца
2 голяма лъжица мас на стайна температура
200 гр. кисело мляко
1/2 малка лъжичка сода
1/2 бакпулвер
1 ванилия
кората от 1 лимон
брашно - колкото поеме
Допълнително:
сладко по желание и орехи
1 яйце
100 гр. захар

1. В купа се поставя киселото мляко, добавя се содата и се оставя за 5 минути. 
2. В друг съд се счупва яйцето, добавят се захарта, ванилията, маста и кората от лимон, Разбива се до еднородна смес. 
3. Двете течни смеси се съединяват и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. 
4. Брашното трябва да е толкова, че да се замеси меко тесто. 
5. Тестото се разточва върху набрашнен плот и с формичка или чашка се режат кръгове. 
6. Във всеки кръг се слага по малко сладко и орехова ядка. 
6. След това плънката се прихлупва с тестото и се притиска по краищата. 
7. Така приготвените курабии се поставят в тавичка за печене и се намазват с разбито яйце, след което се поръсват със захар. 
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft